“Βασιλιάς” Φονίνι στο Μπάσταντ! – VIDEO

Οι φοβερές και τρομερές εμφανίσεις του Φάμπιο Φονίνι την φετινή χρονιά συνεχίζονται. Ο Ιταλός πρωταθλητής κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο του για το 2018 κερδίζοντας σε έναν όμορφο τελικό στο Swedish Open του Μπάσταντ τον Ρισάρ Γκασκέ, στα τρία σετ!

Το χωμάτινο τουρνουά του Μπάσταντ έχει για πρώτη φορά μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, Ιταλό “Βασιλιά”. Ο Φάμπιο Φονίνι ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τις εξαιρετικές του εμφανίσεις καθ’ όλη την εβδομάδα και παίζοντας φοβερό τένις στον τελικό του Swedish Open κόντρα στον Ρισάρ Γκασκέ, κατέκτησε τον έβδομο τίτλο της

καριέρας του.

Ο τρελός Ιταλός, Νο15 αυτήν την στιγμή στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, χρειάστηκε 1 ώρα και 49 λεπτά για να φύγει νικητής από τον αγώνα του κόντρα στον πολύπειρο Γάλλο και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του δεύτερου τροπαίου του για φέτος.

Πιο συγκεκριμένα, ο 31χρονος επιβλήθηκε με 6-3, 3-6, 6-1 και κέρδισε τον δεύτερο τίτλο του μετά από αυτόν που είχε κατακτήσει στις αρχές της χρονιάς στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, πάλι στο χώμα.

Forza Fabio!

Italy’s @fabiofogna holds his nerve to beat Richard Gasquet 6-3 3-6 6-1 and take the Bastad title #SwedishOpen pic.twitter.com/mW9VJVm4XS

Tennis TV (@TennisTV) 22 Ιουλίου 2018


Μίκαελ Ίμερ, Φεντερίκο Ντελμπόνις, Φερνάντο Βερντάσκο και Ρισάρ Γκασκέ δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στις ορέξεις του Νο3 του ταμπλό στο Swedish Open μέσα στην εβδομάδα, με τον Φονίνι να παίρνει μεν τον τίτλο σπίτι του και να εξασφαλίζει επίσης την άνοδό του στο Νο14 του κόσμου, μόλις 10(!) βαθμούς πίσω από το ρεκόρ καριέρας του Νο13, στο οποίο βρίσκεται ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

Έτσι ο Φονίνι έγραψε ιστορία και στην χώρα του, καθώς έγινε ο πρώτος Ιταλός μετά τον Αντρέα Γκαουντένζι το 2001, που καταφέρνει να κατακτήσει τον θεσμό στην Σουηδία. Αυτός ο τίτλος, ήταν ο έβδομος συνολικά στην καριέρα του Φονίνι, με το αξιοσημείωτο να είναι πως όλοι έχουν έρθει στην χωμάτινη επιφάνεια!

Ο Γκασκέ από την πλευρά του αν και ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα παίρνοντας προβάδισμα με 0-2, δεν μπόρεσε να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, χάνοντας εύκολα εν τέλει το εναρκτήριο σετ με 6-3, χάρις σε ένα εκρηκτικό ξέσπασμα του 31χρονου ο οποίος κέρδισε πέντε σερί γκέιμς.

Στο δεύτερο σετ ο Γάλλος πίεσε και κατάφερε να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα τον Ιταλό, στέλνοντας το ματς σε καθοριστικό σετ. Εκεί πάντως, ο Φονίνι ήτο καταιγιστικός, παραδίδοντας μαθήματα επιθετικού τένις δεν άφησε στον αντίπαλό του περισσότερα από ένα γκέιμ και έφυγε με τον τίτλο από το court.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, ο Γκασκέ θα κερδίσει μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ και θα ανέβει στο Νο28, μετά την πορεία του μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης στην Σουηδία.

Κυριακή 22/7: Τελικός Swedish Open

Fognini (Italy) beat Gasquet (France) 6-3, 3-6, 6-1

BASTAD OPEN DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Βασιλιάς” Φονίνι στο Μπάσταντ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα