“Εφτάψυχος” Νισικόρι στα προημιτελικά – VIDEO

Επική ανατροπή έκανε ο Κέι Νισικόρι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, γυρνώντας την αναμέτρησή του με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα από το 0-2, και κερδίζοντας στο σούπερ τάι-μπρέικ με πέντε(!) σερί κερδισμένους πόντους ενώ βρέθηκε πίσω με 5-8…

Τι ματς Θεέ μου. Ο Κέι Νισικόρι χρειάστηκε 5 ώρες και 5 λεπτά για να κατακτήσει την τρίτη του νίκη στα πέντε σετ στο φετινό Αυστραλιανό Όπεν, “σφραγίζοντας” έτσι την συμμετοχή του στην τελική

“8αδα” της διοργάνωσης.

Απίστευτη εξέλιξη, τρομερή ένταση, επεισοδιακό φινάλε. Τα είχε όλα αυτός ο αγώνας και η σπουδαία νίκη για τον Ιάπωνα, Νο8 του ταμπλό, ήρθε να “κλείσει” την ημέρα, με τον Ισπανό να μην δίνει το χέρι στον διαιτητή του αγώνα μετά τη λήξη!

Πιο συγκεκριμένα, ο Νισικόρι επικράτησε με 6-7(8), 4-6, 7-6(4), 6-4, 7-6(8) και πανηγύρισε μια επική πρόκριση, τέταρτη της καριέρας του για τα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν.

Στην επόμενη φάση του θεσμού ο Νισικόρι θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Πόσο φρέσκος θα εμφανιστεί μετά από αυτήν την μεγάλη μονομαχία με τον Καρένιο Μπούστα, και πόσες δυνάμεις θα έχει για να παίξει κόντρα στον κορυφαίο τενίστα του κόσμου αυτή τη στιγμή δεν το ξέρουμε, αλλά αυτό που έκανε σήμερα είναι μνημειώδης.

Ο Ιάπωνας έμεινε πίσω στο σκορ με 0-2 σετ και 2-3 με μπρέικ, όμως κατάφερε να επιστρέψει και να ισοφαρίσει σε 2-2 σετ για να παλέψει και να κερδίσει και το πέμπτο στο σούπερ τάι-μπρέικ.

Εκεί, πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως ο διαιτητής του αγώνα αδίκησε τον Μπούστα, που ενώ ήταν μπροστά στο σκορ με 8-5, έχασε έναν πόντο ο οποίος θα έπρεπε να επαναληφθεί!

Δείτε ολόκληρο το σούπερ τάι-μπρέικ του πέμπτου σετ και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Σπουδαία επικράτηση και πρόκριση για πρώτη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν πανηγύρισε και ο Γάλλος Λούκας Πούιγ, που εντυπωσιάζει στη Μελβούρνη.

Με την Αμελί Μορεσμό να ηγείται των προσπαθειών του, ο Πούιγ φαίνεται πως έχει ξεχάσει το εφιαλτικό ξεκίνημα στη σεζόν και βρίσκει τρόπους να φτάνει στη μια νίκη, μετά την άλλη.

Σήμερα, θύμα του έγινε ο Κροάτης Μπόρνα Τσόριτς, που αν και κατέκτησε το εναρκτήριο σετ της αναμέτρησης, έχασε τα επόμενα τρία και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Γάλλος επιβλήθηκε με 6-7(4), 6-4, 7-5, 7-6(2) και θα αντιμετωπίσει στην “8αδα” τον εξαιρετικά φορμαρισμένο Καναδό Μίλος Ράονιτς, που στο πρώτο ανδρικό ματς της ημέρας κέρδισε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με χαρακτηριστική άνεση.

ΑUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | OOP (+9h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Εφτάψυχος” Νισικόρι στα προημιτελικά – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα