Έδειξε χαρακτήρα ο Στέφανος – VIDEO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε πίσω με σετ από τον Ντούσαν Λάγιοβιτς, όμως αντέδρασε και παίζοντας εξαιρετικό τένις στη συνέχεια του αγώνα, έφτασε στην πρώτη του νίκη μετά από πέντε(!) διαδοχικές ήττες στο Tour…

Την πρόκρισή του στον 2ο γύρο του φετινού China Open, πανηγύρισε ο Έλληνας τενίστας, κερδίζοντας με ανατροπή τον Ντούσαν Λάγιοβιτς, Νο29 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Μπορεί να δεινοπάθησε ο Στέφανος, μιας και έμεινε πίσω με μπρέικ και στο καθοριστικό

σετ, όμως έδειξε χαρακτήρα και μετά από δυο ώρες μάχης, έφτασε σε μια πολύ σημαντική επικράτηση, περισσότερο για το ψυχολογικό κομμάτι.

Είναι η πρώτη επικράτησή του, μετά τις 4 Αυγούστου.

Τελικό αποτέλεσμα 4-6, 6-3, 6-4 για τον Στεφ, που “σφράγισε” το ραντεβού του με τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι στην επόμενη φάση του θεσμού, σε ακόμη ένα αρκετά επικίνδυνο matchup.

Ο Γεωργιανός, άλλωστε, είναι ο υπερασπιστής του τίτλου στο 500αρι τουρνουά του Πεκίνου και στην πρεμιέρα του την Τρίτη, έδειξε πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο, μιας και απέκλεισε τον Γκουίντο Πέγια με 6-4, 7-6(3).

Stef in the right direction @StefTsitsipas secures his first win since July outlasting Lajovic 4-6 6-3 6-4 to set a second round date with defending champion Basilashvili.#ChinaOpen pic.twitter.com/66SLnB4xgb

Tennis TV (@TennisTV) 1 Οκτωβρίου 2019

Όσον αφορά την αναμέτρηση του Στέφανου, σημείο “κλειδί”, η φοβερή αποτελεσματικότητα πίσω από τα πρώτα του σερβίς. Ο Έλληνας είχε 42/50 κερδισμένους πόντους εκεί και παρά τα άσχημα ποσοστά στο δεύτερο σερβίς του (15/32), η νίκη ήταν… μονόδρομος.

Τα 3/7 μπρέικ πόιντς του ήταν αρκετά για να τον οδηγήσουν στη νίκη, αν και έμεινε πίσω με μπρέικ στο τρίτο και καθοριστικό κομμάτι του αγώνα.

Ο Λάγιοβιτς προηγήθηκε με 0-2, αμέσως μετά το ιατρικό τάιμαουτ του Στέφανου και έδειξε να έχει το πάνω χέρι στον αγώνα. Όμως, με ένα κρεσέντο τεσσάρων κερδισμένων γκέιμς, ο Τσιτσιπάς γύρισε τον αγώνα υπέρ του (4-2) και λίγες στιγμές μετά ολοκλήρωσε το έργο του.

Σε εξαιρετική κατάσταση και οι επιστροφές του Έλληνα, από τις αρχές του δευτέρου σετ και έπειτα. Ενδεικτικό, το γεγονός ότι ο Λάγιοβιτς κέρδισε μόλις 40/63 πόντους πίσω από το πρώτο του σερβίς.

CHINA OPEN MEN’S DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-5h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Έδειξε χαρακτήρα ο Στέφανος – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα