Έδειξε χαρακτήρα ο Κύργιος – VIDEO

08:35 4/8/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο Νικ Κύργιος έσωσε match point του Στέφανου Τσιτσιπά και προκρίθηκε στον τελικό της Ουάσινγκτον

Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο απο αυτούς τους δύο..

Νικ Κύργιος και Στέφανος Τσιτσιπάς μας πρόσφεραν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, με εναλλαγές σκορ, πλούσιο θέαμα, σασπένς και αγωνία με τελικό νικητή τον Αυστραλό άσο ο οποίος αποδείχθηκε ελάχιστα πιο ψύχραιμος και αποτελεσματικός στο τέλος, πανηγυρίζοντας μια σπουδαία πρόκριση στον τελικό του Citi Open.

Το Νο56 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε 6-4, 3-6,

7-6(7) του Τσιτσιπά στον 1ο ημιτελικό της διοργάνωσης το Σάββατο και θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον τελικό της Κυριακής.

Μετά από δύο μοιρασμένα πρώτα σετ, ο Κύργιος έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στο 3ο σετ, σερβίροντας εξαιρετικά, βγάζοντας winners με το forehand του και ανεβαίνοντας συχνά στο φιλέ. Μάλιστα, ο 24χρονος έσωσε και match point στο καθοριστικό σετ, σφραγίζοντας τη νίκη του μετά από 2 ώρες και 8 λεπτά αγώνα.

“Αυτή η εβδομάδα είναι φανταστική. Πιθανότατα μια από τις καλύτερες της ζωής μου. Διασκεδάζω πολύ παίζοντας εδώ, έχει πολύ πλάκα. Το κοινό είναι φανταστικό. Κάνω τα σωστά πράγματα και έχω την ίδια ρουτίνα κάθε μέρα. Προσπαθώ να βελτιώσω λίγο τις συνήθειές μου και αυτό εξαργυρώνεται στο γήπεδο. Πέντε συνεχόμενες ημέρες με αγώνες. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον εαυτό μου” δήλωσε ο Κύργιος, μετά την πρώτη συνάντηση των δύο στο ATP Tour.

Απ’την πλευρά του, ο Τσιτσιπάς τόνισε: “Έπαιξε πολύ καλά. Ήταν στιγμές που ήταν εκρηκτικός. Συνέχισε να κρατάει το σερβίς του και αυτό μου έβαζε πίεση”

Πολύ δυνατά μπήκε στο ξεκίνημα του αγώνα ο Νικ Κύργιος, παίζοντας επιθετικά και σερβίροντας εξαιρετικά ενώ το break που πέτυχε στο 3o game (2-1) αποδείχθηκε αρκετό για να του δώσει το προβάδισμα.

Μάλιστα, με ένα ακόμη break στο ξεκίνημα του 2ου σετ (1-0), ο Κύργιος έδειχνε να ελέγχει τα πράγματα στο κεντρικό court της Ουάσινγκτον και όλοι περίμεναν την αντίδραση του Τσιτσιπά. Αυτή, δεν άργησε να έρθει με τον Στέφανο να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του, να επιτίθεται με αποτελεσματικότητα στο 2ο σερβίς του αντιπάλου του και με δύο συνεχόμενα breaks, στο 4ο (2-2) και 6ο game (4-2), να φτάνει στην ισοφάριση, εν μέσω αποθέωσης.

Ο Τσιτσιπάς έχασε δύο ευκαιρίες για break στο ξεκίνημα του καθοριστικου σετ, προκειμένου να πάρει προβάδισμα με 3-2 ενώ ο ίδιος δεν απειλήθηκε καθόλου στο σερβίς του.

Έτσι, φτάσαμε στο tie break όπου ο Κύργιος έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, παίρνοντας προβαδισμα 5-1, ωστόσο ο Τσιτσιπάς με ένα φοβερό σερί πήρε κεφάλι στο breaker με 6-5, έχοντας match point! Το φοβερό, όμως, σερβίς του Κύργιου τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση και στη δεύτερη ευκαιρία του να τελειώσει το ματς, το κατάφερε και το χάρηκε πολύ!

Στον άλλο ημιτελικό, ο Μεντβέντεφ χρειάστηκε μόλις 56 λεπτά για να κερδίσει με 6-2, 6-2 τον lucky loser, Πίτερ Γκόζοφτσικ και θα αναμετρηθεί για δεύτερη φορά με τον Κύργιο, έχοντας χάσει στο φετινό Masters της Ρώμης.

“Είναι πολύ ανορθόδοξος παίκτης. Πολύ δύσκολο το παιχνίδι του, με φλατ μπάλες. Απίστευτος αθλητής, για το μέγεθός του. Κινείται πολύ καλά. Το ματς της Ρώμης ήταν υψηλού επιπέδου. Είχα παίξει σωστά, με τη σωστή κριτική οπότε σίγουρα θα έρθει διαβασμένος” ειπε ο Κύργιος ενόψει του τελικού.

CITI OPEN SINGLES DRAW |  DOUBLES DRAW | OOP (-7h) | TV SCHEDULE

The post Έδειξε χαρακτήρα ο Κύργιος – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα