Διεθνής Αμνηστία καλεί Ράφα-Νόλε!

Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τους Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς να “χρησιμοποιήσουν” την παρουσία τους στη Σαουδική Αραβία για έναν φιλικό αγώνα στις 22 Δεκεμβρίου προκειμένου να θίξουν το θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη χώρα.

Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς πήραν την πολύ “επικερδή” απόφαση όσον αφορά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα έκθεσης στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας κατά τη διάρκεια της off season.

Τουλάχιστον

με ένα εκατομμύριο δολάρια θα ανταμειφθεί η παρουσία του καθενός στο συγκεκριμένο φιλικό με την πλειονότητα των φαν τους να έχει αποδοκιμάσει πάντως αυτήν την απόφαση των δύο τενιστών.

Και αυτό διότι η παρουσία της στη Σαουδική Αραβία έγινε γνωστή μόλις μια μέρα από την εξαφάνιση και πιθανώς δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι σε μια ακόμα “σκοτεινή” υπόθεση “φίλωσης” της ελευθερίας του λόγου στη χώρα.

Ούτε η Διεθνής Αμνηστία είδε με καλό “μάτι” την παρουσία των κορυφαίων τενιστών εκεί μιας και θεωρεί το συγκεκριμένο event προσπάθεια του καθεστώτος της χώρας να επεκτείνει την ισχύ του μέσω της διοργάνωσης πολύ “ακριβώς” φιλικών αγώνων σε διάφορα αθλήματα.

Αυτά υποστήριξε αντιπροσωπεύοντας την Αμνηστία ο Άλαν Χόγκαρθ που, τουλάχιστον, ζήτησε από τους δύο τενίστες να χρησιμοποιήσουν τη δημοφιλία τους για να μιλήσουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα αφήνοντας φυσικά αιχμές για το παρόν καθεστώς στη χώρα.

“Δεν είναι της αρμοδιότητας μας να λέμε ποιες χώρες πρέπει ή δεν πρέπει να φιλοξενούν αθλητικά γεγονότα. Αλλά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η Σαουδική Αραβία να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους events για να προωθεί τη δική της “ατζέντα”.

“Είναι στο χέρι του Ναδάλ και του Τζόκοβιτς να επιλέγουν πού θα παίζουν τα “πανάκριβα” φιλικά τους αλλά θα ήταν ένα καλό πρώτο βήμα να μιλήσουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα. Ας κάνουν πρώτα ένα tweet για τους γενναίους υπερασπιστές των δικαιωμάτων στη χώρα αυτή” ήταν το αιχμηρό σχόλιο του Χόγκαρθ.

Μέχρι στιγμής, Ράφα και Νόλε δεν έχουν το παραμικρό σχόλιο για την παρουσία τους στην εν λόγω χώρα σε περίπου δύο μήνες από τώρα.

Κώστας Αϊτάκης

The post Διεθνής Αμνηστία καλεί Ράφα-Νόλε! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα