Διαλέγει την Αμερικανική υπηκοότητα η Οσάκα ;

15:11 9/4/2019 - Πηγή: Tennis24
Η Ναόμι Οσάκα όπως όλα δείχνουν θα διαλέξει την Αμερικανική υπηκοότητα έναντι της Γιαπωνέζικης…

Ενώπιον ενός πρωτοφανούς διλήμματος βρίσκεται η Νο1 τενίστρια στην παγκόσμια κατάταξη της WTA αυτή τη στιγμή και κάτοχος των δυο πιο πρόσφατων Grand Slam διοργανώσεων, Ναόμι Οσάκα.

Η 21χρονη έχει γεννηθεί στην Ιαπωνία από Γιαπωνέζα μητέρα και Αϊτινό πατέρα, όμως

ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από την ηλικία των τριών ετών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διατηρεί διπλή υπηκοότητα, Γιαπωνέζικη και Αμερικανική.

Όπως γίνεται σαφές όμως στον Ιαπωνικό νόμο, μέχρι την ηλικία των 22 ετών, τα οποία κλείνει στις 16 Οκτωβρίου η Οσάκα, πρέπει να αποφασίσει ποια από τις δυο υπηκοότητες θα κρατήσει για το υπόλοιπο της ζωής της.

Η πίεση για την Οσάκα στις πρόσφατες συνεντεύξεις τύπου που δίνει, αυξάνεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με την ίδια την τενίστρια να μην ανοίγει τα χαρτιά της ακόμη, για το ποια θα επιλέξει τελικά.

Πάντως, όλα τα χρόνια αγωνίζεται με την εθνική ομάδα της Ιαπωνίας στο Fed Cup, στοιχείο που ίσως δίνει ένα πλεονέκτημα στην γενέτειρά της.

Όπως αναφέρεται στις ΗΠΑ όμως τις τελευταίες ώρες, ο ατζέντης της την έχει συμβουλέψει να διαλέξει την Αμερικανική υπηκοότητα, όντας κάθετος στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η Ναόμι, θα κάνει γνωστή την απόφασή της σε λίγους μήνες.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Διαλέγει την Αμερικανική υπηκοότητα η Οσάκα ; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα