Δεν άντεξε ο Φερέρ στο τελευταίο του Grand Slam! – VIDEO

Εγκατέλειψε στα μέσα του 2ου σετ λόγω τραυματισμού, σε μια συγκινητική βραδιά απέναντι στον κορυφαίο συμπατριώτη του

Δεν ήταν το “αντίο” που θα ήθελε και ο ίδιος, όμως για μια ακόμη φορά ο Νταβίντ Φερέρ έδωσε ότι καλύτερο είχε και έφυγε με ψηλά το κεφάλι από το court.

Ο 36χρονος Ισπανός, σε έναν από τους τελευταίους αγώνες της καριέρας του, αναγκάστηκε να αποσυρθεί στα μέσα του 2ου σετ απέναντι στον καλό του φίλο Ράφαελ Ναδάλ, με το σκορ στο 6-3, 3-4

(με break μπροστά ο Φερέρ), λόγω τραβήγματος στη γάμπα.

“Ήξερα ότι θα ήταν αδύνατο να τελειώσω το ματς. Δοκίμασα για άλλα δύο games. Τελικά αποφάσισα να εγκαταλείψω γιατί θα γινόταν πολύ χειρότερα αν συνέχιζα. Θα μπορούσαν να είχαν σπάσει όλα εκεί μέσα. Φυσικά και είμαι λυπημένος γιατί είναι το τελευταίο μου Grand Slam. Το διασκέδαζα το ματς απέναντι στον Ράφα. Έπαιζα καλά αλλά όπως και να έχει, είμαι υπερήφανος για την καριέρα μου και ότι έχω καταφέρει” είπε ο αγαπημένος Φερού.

“Λυπάμαι για τον Νταβίντ. Είναι ένας από τους καλύτερούς μου φίλους στο tour. Έχουμε μοιραστεί φοβερές στιγμές μαζί. Είναι ένας από τους καλύτερους τενίστες που έχει βγάλει ποτέ η Ισπανία” είπε για τον συμπατριώτη του, ο Ναδάλ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο ισπανικός εμφύλιος ήταν μια ισορροπημένη μάχη με τον Ναδάλ να αποδεικνύεται απλά πιο αποτελεσματικός στις ευκαιρίες του.

Μέχρι τη στιγμή που αποσύρθηκε ο Φερέρ, οι winners ήταν μοιρασμένοι (από 16) ενώ ο Φερέρ είχε δύο περισσότερα αβίαστα απ’τον Ναδάλ (24 έναντι 22).

Στο 1ο σετ, ο Ράφα μπήκε πιο δυνατά και με δύο break στο σερβίς του αντιπάλου του, πήρε προβάδισμα στο σκορ εκμεταλλευόμενος τα αρκετά λάθη του Φερέρ.

Στη συνέχεια η εικόνα άλλαξε, με τον Ναδάλ να αυξάνει τα αβίαστα λάθη του και να παίζει με περισσότερη νευρικότητα, την ίδια στιγμή που ο Φερέρ έγινε πιο σταθερός.

Η ατυχία του τραυματισμού του, όμως, στη γάμπα, δεν του επέτρεψε να σταθεί ανταγωνιστικός και στη συνέχεια με αποτέλεσμα να δώσει μια γερή χειραψία και μια θερμή αγκαλιά στον αγαπημένο του φίλο, πριν αποσυρθεί από το ματς.

Επόμενος αντίπαλος για τον Ναδάλ στο 2ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν, ο Καναδός Βάσεκ Πόσπισιλ που κέρδισε με 7-5, 6-3, 6-2 τον Λούκας Λάτσκο ενώ ο πρώτος πιθανός seeded αντίπαλος για τον υπερασπιστή του τίτλου, ίσως είναι ο 27-Κάρεν Κατσάνοφ που ήταν εντυπωσιακός στη νίκη με 6-3, 6-2, 6-3 επί του Άλμπερτ Ράμος-Βινιόλας.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW | OOP (-7h)

The post Δεν άντεξε ο Φερέρ στο τελευταίο του Grand Slam! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα