“Αεράτος” Σταν στον 2o γύρο! – VIDEO

Συνεχίζοντας την πολύ καλή του φόρμα σε Τορόντο και Σινσινάτι, ο Στάνισλας Βαβρίνκα κέρδισε εύκολα έναν τραγικό Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και προκρίθηκε πανηγυρικά στον δεύτερο γύρο του Αμερικανικού Όπεν!

Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος για τον Σταν Βαβρίνκα!

Ο 33χρονος Ελβετός τενίστας, ακριβώς όπως έπραξε και στο Wimbledon ενάμιση μήνα πριν, απέκλεισε τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στο πρώτο του ματς στο Αμερικανικό Όπεν δείχνοντας και πάλι να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση!

Αυτή τη φορά η νίκη ήρθε ακόμα πιο εύκολα

σε σχέση με το Λονδίνο με τον Stan the Man να μην χάνει ούτε σετ κόντρα σε ένα τραγικό Ντιμιτρόφ, 6-3, 6-2, 7-5 που συνεχίζει την φετινή του ελεύθερη πτώση σε όλα τα επίπεδα…

Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας του Ελβετού στο Αμερικανικό Όπεν μετά τον θρίαμβο προ διετίας και την κατάκτηση του τρίτου Grand Slam της καριέρας του και συνεχίστηκε φυσικά το αήττητο που “έτρεχε” από τότε και εκτείνεται πλέον σε οκτώ αγώνες!

Καλύτερος από την αρχή μέχρι το τέλος αγωνιστικά αλλά κυρίως ψυχολογικά, ο Σταν επέβαλε τον νόμο του απέναντι σε έναν αθλητή που είναι εμφανώς αγωνιστικά και ψυχολογικά “ράκος”…

Μπορεί Νο8 του ταμπλό να ήταν ο Ντιμιτρόφ, ωστόσο, ο Σταν έμοιαζε μακράν ο καλύτερος τενίστας από τους δύο στην πρεμιέρα της Δευτέρας όπου ντέρμπι περιμέναμε αλλά μόνο αυτό δεν έγινε!

Ειδικά στα πρώτα δύο σετ, ο Ελβετός ήταν καταφανώς καλύτερος ενός Ντίμι που ειδικά στους κρίσιμους πόντους τα έκανε διαρκώς “θάλασσα” με κακές επιλογές και παροιμιώδη αστοχία ακόμα και σε εφικτά χτυπήματα (1/8 break point ο Βούλγαρος).

Αντίθετα, ο Σταν έπαιξε επιθετικά αλλά λελογισμένα, σημάδεψε ξεκάθαρα το backhand του Βούλγαρου που ήταν σε κάκιστη μέρα και πήρε το πρώτο σετ με 6-3 ενώ έφτασε μέχρι και στο 5-1 του δεύτερου σετ με τον Ντιμιτρόφ να είναι σε άθλια κατάσταση σε αυτό το κομμάτι του ματς.

Ο Βαβρίνκα άργησε αρκετά να κλείσει το δεύτερο σετ χάνοντας συνολικά έξι set point αλλά τελικά πέτυχε τον σκοπό του και πλέον ήταν καβάλα στο άλογο για τη νίκη.

Στο τρίτο σετ, έπεσε κάπως η απόδοσή του.

Ο Ντίμι, δίχως να κάνει κάτι το ιδιαίτερο, είχε από νωρίς τρεις break point ευκαιρίες αλλά και πάλι κατάφερε να τις…χάσει και να κυνηγά ακόμα το πρώτο του ουσιαστικό προβάδισμα στο ματς.

Το οποίο τελικά ήρθε και σε καίριο μάλιστα σημείο, καθώς έσπασε επιτέλους το σερβίς του Βαβρίνκα για να προηγηθεί με 5-3 και να έχει την ευκαιρία να σερβίρει για το 2-1 αλλά και πάλι απογοήτευσε…

Ο Σταν ανέβασε ξεκάθαρα ταχύτητα στα ράλι και ο ντεφορμέ αγωνιστικά και “ράκος” ψυχολογικά Βούλγαρος δεν ανταπέδωσε με συνέπεια να χάσει τέσσερα σερί games και τον αγώνα μαζί με αυτά…

Βάσει της πρόσφατης φόρμας των δύο, η νίκη του Ελβετού δεν αποτελεί πάντως ιδιαίτερη έκπληξη ενώ τώρα καλείται να μην πάθει ό,τι έγινε στο Wimbledon όταν και αποκλείστηκε στον αμέσως επόμενο γύρο από τον Τόμας Φαμπιάνο.

Θα είναι πάντως το πολύ μεγάλο φαβορί κόντρα στον qualifier Γάλλο Ούγκο Ουμπέρ!

Νίκη μετά από τρεις μήνες για Σοκ!

Είχε ξεχάσει τι θα πει νίκη…

Τρεις ολόκληρους μήνες είχε να “γευτεί” τη χαρά της νίκης ο Τζακ Σοκ σε αγώνα του τουρ και τελικά το πέτυχε σε πάτριο έδαφος!

Ο 26χρονος Αμερικανός επικράτησε του Γκουίντο Αντρεότσι με 6-0, 7-6(4), 6-2 και πέτυχε μόλις την πρώτη του νίκη σε Slam φέτος (!) έχοντας τρεις αποτυχημένες απόπειρες εντός του 2018!

Κρατά τη νίκη ο Ράονιτς

Ο πιθανός αντίπαλος του Σταν Βαβρίνκα στον τρίτο γύρο, Μίλος Ράονιτς, συνάντησε αρκετά προβλήματα κόντρα στον Κάρλος Μπερλόκ, έκανε 16(!) συνολικά διπλά λάθη αλλά τελικά η διαφορά ποιότητας από τον βετεράνο Αργεντινό ήταν και πάλι μεγάλη με τον Καναδά να αποδρά με 7-6(4), 6-4, 1-6, 6-3.

Στον επόμενο γύρο θα πρέπει να είναι ακόμα καλύτερος μιας και αντιμετωπίζει τον Ζιλ Σιμόν, έναν τενίστα πολύ επικίνδυνο ακόμα και στην ηλικία των 33.

Δευτέρα, 27/8: 1ος γύρος US Open
Wawrinka (Switzerland) beat 8-Dimitrov (Bulgaria) 6-3 6-2 7-5
27-Khachanov (Russia) beat Ramos (Spain) 6-3 6-2 6-3
Lorenzi (Italy) beat 16-Edmund (Great Britain) 4-6 6-4 7-5 6-1
Pella (Argentina) beat Ruud (Norway) 6-4 6-4 6-1
18-Sock (USA) beat Andreozzi (Argentina) 6-0 7-6(4) 6-2
25-Raonic (Canada) beat Berlocq (Argentina) 7-6(4) 6-4 1-6 6-3
Simon (France) beat Harris (S. Africa) 6-2 6-2 6-3
Jarry (Chile) beat Gojowczyk (Germany) 7-6(4) 4-6 6-1 7-5
Hubert (France) beat Altamirano (USA) 6-3 7-6(4) 6-3
Kubler (Australia) beat Bautista Agut (Spain) 6-3 6-3 6-4
Isner (USA) beat Klahn (USA) 7-6(3) 6-3 6-4

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW – OOP (-7h)

Kώστας Αϊτάκης

The post “Αεράτος” Σταν στον 2o γύρο! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα