Έκανε το χρέος του, αλλά… – VIDEO

Ο Αντι Μάρεϊ κέρδισε δύσκολα τον Τζέιμς Ντάκγουορθ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Αμερικανικού Όπεν με την γενική του όμως απόδοση να μην εμπνέει ιδιαίτερη αισιοδοξία…

Στην επιστροφή του σε Grand Slam διοργανώσεις μετά το Wimbledon του 2017, ο Άντι Μάρεϊ βγήκε νικητής από την πρώτη μάχη.

Μία μάχη ανάμεσα σε δύο τενίστες πολύ ταλαιπωρημένους από τραυματισμούς καθώς, πέραν του Μάρεϊ, και ο Ντακγουορθ έχει περάσει πολύμηνη απουσία εκτός τουρ έχοντας πέσει στο

Νο448 του κόσμου!

Μετά από μια σκληρή μάχη στην οποία κυρίαρχος παράγων ήταν η αστάθεια και των δύο, ο κάτοχος τριών Grand Slam τίτλων βγήκε νικητής με 6-7(5), 6-3, 7-5, 6-3 και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο με την απόδοσή του να κυμαίνεται σε πολύ μέτρια επίπεδα.

Πολύ παθητικό παιχνίδι, αστάθεια στο σερβίς με αρκετά διπλά λάθη και γενικά μέτριος ρυθμός στη βασική γραμμή συνέθεσαν το παζλ της επανεμφάνισης του Μάρεϊ στα Major και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ματς που παλαιότερα θα “καθάριζε” στα τρία σετ, πλέον του παίρνουν τέσσερα κοπιαστικά σετ για να τα ολοκληρώσει.

Και αυτό διότι δεν μπόρεσε να επιβάλλει έναν κάποιο επιθετικό ρυθμό ούτε κόντρα στον επίσης “λαβωμένο” από τραυματισμούς Ντακγουορθ, που έκανε πάντως μια αρκετά καλή εμφάνιση έχοντας και μπόλικες ευκαιρίες να πάρει κάτι παραπάνω από το ματς.

Τα πράγματα στράβωσαν από την αρχή για τον Μάρεϊ που, παρά το γεγονός ότι δεν έπαιζε ιδιαίτερα καλά, απώλεσε set point στο σερβίς του 26χρονου Αυστραλού για να χάσει στη συνέχεια το πρώτο σετ στο tie break και να έρχεται ένα βήμα πιο κοντά σε έναν οδυνηρό αποκλεισμό πρώτου γύρου.

Δεν πήρε τον έλεγχο των ράλι ούτε στη συνέχεια του ματς αλλά τουλάχιστον βρήκε τρόπο να αντλεί λάθη από τον Ντακγουορθ που έχανε πρώτος την υπομονή του στα ράλι καταφεύγοντας σε αρκετά dropshot που προλάβαινε τις περισσότερες φορές ο γοργοπόδαρος ακόμα Σκωτσέζος.

Ωστόσο, τα προβλήματα συνεχίστηκαν με ενδεικτικό του αγώνα το τι έγινε στο τέταρτο σετ όταν και θεωρητικά είχε πλέον το μομέντουμ με το μέρος του.

Υπέστη δύο breaks σερβίροντας με μεγάλη αστάθεια όντας εμφανώς και δικαιολογημένα σε μεταβατικό στάδιο από την επέμβαση στον γοφό που του έχει αλλάξει εντελώς τα στάνταρντ απόδοσης.

“Άσχημη” νίκη αλλά νίκη για τον 31χρονο Βρετανό που περιμένει τη μεγαλύτερη πρόκληση του Φερνάντο Βερντάσκο που ήταν φορτσάτος στην πρεμιέρα του κερδίζοντας χωρίς να χάσει σετ, 6-2, 7-5, 6-4 τον συμπατριώτη Φελισιάνο Λόπεζ!

Αποκλείστηκε ο Αγούτ!

Δίχως να παίξει σε κανένα τουρνουά προετοιμασίας πριν το Αμερικανικό Όπεν, ο Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ επιβεβαίωσε πως δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση από τον Αυστραλό Τζέισον Κούμπερ δίχως να πάρει ούτε σετ!

Αυτός ήταν ο πιο πρόωρος αποκλεισμός του έμπειρου Ισπανού από τη Νέα Υόρκη από το 2012!

Δευτέρα, 27/8: 1ος γύρος US Open
Wawrinka (Switzerland) beat 8-Dimitrov (Bulgaria) 6-3 6-2 7-5
27-Khachanov (Russia) beat Ramos (Spain) 6-3 6-2 6-3
Lorenzi (Italy) beat 16-Edmund (Great Britain) 4-6 6-4 7-5 6-1
Pella (Argentina) beat Ruud (Norway) 6-4 6-4 6-1
18-Sock (USA) beat Andreozzi (Argentina) 6-0 7-6(4) 6-2
25-Raonic (Canada) beat Berlocq (Argentina) 7-6(4) 6-4 1-6 6-3
Simon (France) beat Harris (S. Africa) 6-2 6-2 6-3
Jarry (Chile) beat Gojowczyk (Germany) 7-6(4) 4-6 6-1 7-5
Hubert (France) beat Altamirano (USA) 6-3 7-6(4) 6-3
Kubler (Australia) beat 19-Bautista Agut (Spain) 6-3 6-3 6-4
11-Isner (USA) beat Klahn (USA) 7-6(3) 6-3 6-4
Murray (Great Britain) beat Duckworth (Australia) 6-7(5) 6-3 7-5 6-3
31-Verdasco (Spain) beat F. Lopez (Spain) 6-2 7-5 6-4

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW – OOP (-7h)

Kώστας Αϊτάκης

The post Έκανε το χρέος του, αλλά… – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα