Δεύτερη “απόδραση” Φέντερερ στο Χάλε! – VIDEO

Ο Ρότζερ Φέντερερ έφτασε σε οριακό σημείο για δεύτερο σερί αγώνα του στο φετινό Χάλε, αυτή τη φορά κόντρα στον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, ωστόσο, κατάφερε να κλείσει το ματς υπέρ του και να προκριθεί σε ακόμα έναν ημιτελικό εκεί!

Αν κερδίσει το φετινό Χάλε ο Ρότζερ Φέντερερ, αυτό φαίνεται πως θα γίνει με τον δύσκολο τρόπο!

Για δεύτερο σερί αγώνα του στη Γερμανία, ο Φεντ έφτασε κοντά στον αποκλεισμό και από την ευκαιρία να διεκδικήσει το δέκατο του τρόπαιο εκεί κόντρα σε έναν Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ που, από το δεύτερο σετ

και μετά, ήταν καταπληκτικός!

Ο 31χρονος Ισπανός έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο να κερδίσει για πρώτη φορά σε εννιά αναμετρήσεις τον Ρότζερ Φέντερερ αλλά δεν τα κατάφερε “στο νήμα” χάνοντας στις λεπτομέρειες τον προημιτελικό με 6-3, 4-6, 6-4.

Ενώ το πρώτο σετ προμήνυε μια μάλλον εύκολη νίκη του Φέντερερ, μόνο αυτό δεν συνέβη στη συνέχεια με τον Αγούτ να ανεβάζει τρομερά την απόδοση του στα δύο επόμενα σετ δυσκολεύοντας αφάνταστα τον “Βασιλιά” που χρειάστηκε ένα δυνατό φίνις στο ματς (μαζί με μαζεμένα αβίαστα του Ισπανού στο τελευταίο game) για να φύγει με τη νίκη από το κορτ.

Στην πραγματικότητα, ο Φέντερερ έπαιξε πολύ καλά αλλά βρήκε απέναντι του έναν εμπνευσμένο Αγούτ που διέπρεψε από τη βασική γραμμή με τρομερά groundstrokes και αστείρευτες δυνάμεις.

“Ψυχωμένος” για να πάρει τη νίκη, ο Φέντερερ στο τέλος τα κατάφερε και “σφράγισε” τον ημιτελικό κόντρα στον Πιέρ Ερμπέρ που προκρίθηκε μετά την εγκατάλειψη του Μπόρνα Τσόριτς.

Το πρώτο σετ της αναμέτρησης κόντρα στον Αγούτ ήταν το καλύτερο του Φέντερερ στο φετινό Χάλε.

Σερβίροντας άψογα, παίρνοντας την μπάλα στην άνοδο με τρομερή άνεση, ο Φεντ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και με δύο breaks έκανε εύκολα το 1-0 αλλά η απάντηση του Αγούτ ήταν αποστομωτική!

Ο Ισπανός, που δεν μπόρεσε να μπει στο ρυθμό του ματς στο πρώτο σετ, άρχισε να παίζει πολύ καλύτερα στο δεύτερο σετ βελτιώνοντας τρομερά όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού του!

Επιστροφές, groundstrokes, σερβίς, άμυνες, όλα άρχισαν να βγαίνουν με εκπληκτική ποιότητα και ο Αγούτ άρχισε να αντιστρέφει τους όρους του ματς παίρνοντας προβάδισμα με break στις αρχές του.

Ένα προβάδισμα που κράτησε σαν κόρη οφθαλμού μέχρι να ισοφαρίσει σε 1-1 με πολύ σπουδαίο τένις έχοντας κερδίσει τη μάχη της βασικής γραμμής κόντρα στον Φέντερερ!

Ο Φέντερερ ήταν εμφανώς προβληματισμένος και αρκετά νευρικός και έπρεπε, αυτός τώρα, να βρει τις απαντήσεις στο παιχνίδι του Αγούτ.

Με τη μία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο καθώς ο Ισπανός απείλησε για νέο break στις αρχές του τρίτου σετ με τον Ρότζερ να “κρατάει” με γενναίο τένις.

Το σετ κύλησε σε τεντωμένο σχοινί με τον Ελβετό να έχει την ευκαιρία να σπάσει το σερβίς του Αγούτ στο 4-3 αλλά να την σπαταλά.

Τελικά, χρειάστηκε να φτάσουμε στο σημείο να σερβίρει ο Ισπανός για να παραμείνει στον αγώνα στο 5-4 ώστε να υποπέσει σε σερί αβίαστα “λυγίζοντας” από την πίεση της στιγμής.

Ο Φέντερερ άντεξε και “άντεξαν” μαζί οι ελπίδες του να φτάσει στο decima στο Χάλε και να προσεγγίσει το Wimbledon με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία!

Παρασκευή, 21/6: Προημιτελικοί Noventi Open
Berrettini (Italy) beat Khachanov (Russia) 6-2 7-6(4)
Goffin (Belgium) beat A. Zverev (Germany) 3-6 6-1 7-6(3)
Herbert (France) beat Coric (Croatia) 7-5 ret
Federer (Switzerland) beat Agut (Spain) 6-3 4-6 6-4

NOVENTI OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Δεύτερη “απόδραση” Φέντερερ στο Χάλε! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα