Δέχομαι καθημερινά ρατσισμό

Στην ωμή αλλά πέρα για πέρα, δυστυχώς, αληθινή δήλωση πως δέχεται καθημερινά ρατσιστικά σχόλια προέβη ο Γκαέλ Μονφίς λίγο μετά τη νίκη του επί του Τζον Ισνερ για τον δεύτερο γύρο του Indian Wells.

Το φαινόμενο του ρατσισμού έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας μας και στον αθλητισμό με το τένις να μην αποτελεί, δυστυχώς, εξαίρεση.

Ο Γκαέλ Μονφίς, παρά τη χαρά της νίκης του στο δύσκολο ματς με τον Τζον Ισνερ για τον δεύτερο γύρο του Indian Wells, έθιξε το συγκεκριμένο

θέμα που τον αφορά επί καθημερινής βάσεως.

“Νιώθω καλά αλλά και άσχημα. Ασχημα γιατί σχεδόν σε κάθε ματς δέχομαι ρατσιστικά σχόλια και πρέπει να αντιμετωπίζω κάποιον που είναι ρατσιστής. Από την άλλη υπάρχουν και οι σούπερ φαν που σε ακολουθούν παντού και θέλουν να ξέρουν τα πάντα για σένα. Και τα δύο δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα αλλά έχω μάθει να τα αντιμετωπίζω” ανέφερε ο La Monf.

Aυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός του Τοπ40 κάτι που τον προβληματίζει αλλά δεν χάνει την αισιοδοξία του.

“Θα ήθελα να είμαι 34 θέσεις πιο ψηλά! Μπορώ να παίξω πολύ καλύτερα. Βελτιώνομαι αλλά αυτό με τίποτα δεν είναι το επίπεδο τένις που μπορώ να παίξω” κατέληξε ο 31χρονος τενίστας.

Κώστας Αϊτάκης

The post Δέχομαι καθημερινά ρατσισμό appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα