Χρόνια πολλά Σιμόνα!

Μία μέρα μετά τα γενέθλια της θρύλου του αθλήματος, Σερίνα Γουίλιαμς, έχει τα γενέθλιά της και μία άλλη σπουδαία τενίστρια της δεκαετίας που διανύουμε, η Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ!

Ο Σεπτέμβριος έχει…γεννήσει τρομερά αστέρια στο γυναικείο τουρ!

Στις 27 Σεπτεμβρίου του 1991, 28 χρόνια πριν, ερχόταν στη ζωή στη Κονστάντζα της Ρουμανίας, μία από τις καλύτερες τενίστριες της γενιάς της, η βραχύσωμη αλλά τρομερά δυναμική Σιμόνα Χάλεπ!

Μία τενίστρια που, μπορεί να μην έχει επιβάλλει την κυριαρχία της στο τουρ με τον τρόπο που καμία ουσιαστικά

τενίστρια δεν το έχει καταφέρει μετά τη Σερίνα Γουίλιαμς, είναι όμως μία πολύ μεγάλη “σταθερά” στο γυναικείο τουρ έχοντας αποδείξει τις τρομερές της ικανότητες σε όλες τις επιφάνειες.

Η άνοδος της στο τουρ από το 2013 και μετά υπήρξε μετεωρική φτάνοντας στα 22 της, το 2014, στον πρώτο τελικό Grand Slam της καριέρας της, στο αγαπημένο της Ρολάν Γκαρός.

Χρειάστηκε να περάσει τρεις οδυνηρές ήττες σε Slam, το 2014, το 2017 και πάλι στο Ρολάν Γκαρός από την Γέλενα Οσταπένκο και το 2018 στο Αυστραλιανό Όπεν από την Καρολίν Βοζνιάκι πριν καταφέρει επιτέλους να πάρει αυτό που δικαιούνταν βάσει της προσπάθειας και του ταλέντου της.

Και αυτό ήρθε στο Ρολάν Γκαρός το 2018 κόντρα στη Σλόαν Στίβενς πριν διπλασιάσει τους τίτλους της σε Slam φέτος στο Wimbledon με την αναπάντεχα ολοκληρωτική επικράτησή της επί της Σερίνα Γουίλιαμς στον τελικό.

Φυσικά, είναι πρώην Νο1 του κόσμου, ανεβαίνοντας στη θέση αυτή πριν τον πρώτο της Slam τίτλο στα τέλη του 2017, ενώ συνολικά έχει 19 τίτλους καριέρας έχοντας σπουδαία αποτελέσματα και στη σκληρή επιφάνεια με Premier τίτλους.

Το στιλ της;

Εκπληκτική baseliner με αφάνταστα τρεξίματα, άψογη και βαθιά τοποθέτηση της μπάλας ενώ είναι η τενίστρια που έχει τον τρόπο να ανεβάζει την ένταση στα ράλι κερδίζοντας τον πόντο με δικές της πρωτοβουλίες.

Βρίσκεται αναμφίβολα στα πιο ώριμα της χρόνια και σίγουρα θα επιχειρήσει την επόμενη διετία τουλάχιστον να επεκτείνει τη συλλογή Slam τίτλων της καθώς κάθε χρόνο ουσιαστικά από το 2014 και μετά, είναι πολύ κοντά στο να κερδίζει ένα τέτοιο βαρύτιμο τρόπαιο.

Χρόνια πολλά Σιμόνα!

Κώστας Αϊτάκης

The post Χρόνια πολλά Σιμόνα! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα