Το Game Store της Epic δεν είναι έτοιμο για μεγάλα παιχνίδια

Παρά τον μεγάλο σάλο που έχει προκαλέσει, το store θέλει ακόμα δουλειά.

Τον τελευταίο καιρό το game store της Epic Games έχει προκαλέσει μεγάλο χαμό, ειδικά με την απόκτηση δύο μεγάλων παιχνιδιών (Metro Exodus και The Division 2), αλλά δεν σημαίνει ότι είναι ακόμα έτοιμο.

Πριν προχωρήσουμε παρά πέρα. Το να κάνεις παιχνίδια

exclusive σε μια πλατφόρμα δεν κάνει καλό σε κανένα εκτός από την εταιρία που έχει στην κατοχή της αυτή την πλατφόρμα. Και ναι. Όσο περίεργο και να σας φαίνεται, υπάρχει κόσμος που δεν πηγαίνει σε πόλεμο για το ποια κονσόλα είναι καλύτερη ή ότι το PC είναι "master race".

Αλλά άσχετα με το ενοχλητικό γεγονός ότι αυτά τα παιχνίδια δεν έρχονται και στο Epic Game store και στο Steam, η Epic δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των PC παικτών. Ίσως να δημιουργεί ανταγωνισμό, αλλά δεν σημαίνει ότι το μαγαζί είναι έτοιμο για τα πράγματα που περιμένει ο μέσος παίκτης.

Πρώτα από όλα δεν υπάρχει η επιλογή για cloud saving, chat με φίλους και ποιο δημοφιλή όπως achievments και reviews χρηστών. Και το χειρότερο. Δεν υπάρχει offline mode, που σημαίνει πως οι αγορές σου κλειδώνουν και δεν και μπορείς να κάνεις τίποτα άμα δεν έχεις σύνδεση στο internet. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό θα ήταν μεγάλο θέμα.

Η Epic επίσης έχει μεγάλο πρόβλημα την ασφάλεια των account όπως αναφέρθηκε πριν δυο εβδομάδες καθώς και με ένα περιστατικό που έγινε τον προηγούμενο χρόνο. Υπάρχουν ανησυχίες και παράπονα για το πώς η Epic χειρίζεται την περιφερειακή τιμολόγηση των διαφόρων προϊόντων της, καθώς και refunds φουλ παιχνιδιών. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά υπήρχαν αναφορές πως το μαγαζί παραβίαζε κανόνες GDPR.

Ο κόσμος μισούσε το Steam όταν πρωτοκυκλοφόρησε, καθώς είχε πολλά προβλήματα, που ευτυχώς η Valve έφτιαξε και μια δεκαετία αργότερα συνεχίζει να το κάνει καλύτερο. Η Epic βασικά δημιούργησε μια πλατφόρμα ενός χρόνου που προσπαθεί να τα βάλει με το 15 χρονών Steam.

Το Epic Games Store δεν είναι ακόμα σε φάση που μπορεί να δεχθεί μεγάλα παιχνίδια και υπάρχει μεγάλη περίπτωση να δημιουργήσει προβλήματα στους παίκτες και τις εταιρίες στο μέλλον. Ας θυμηθούμε ότι το Steam ξεκίνησε με το (τότε) μικρό Counter Strike.

Για περισσότερα συμβάντα από τον gaming κόσμο, μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.

Ο Γιάννης είναι αρθρογράφος για το IGN Greece. Μπορείτε να τον ψάξετε στα social media ή και όχι.

IGN Greece Γύρισε το Glider Redeploy του Fortnite Πρώην developers της Blizzard δουλεύουν σε νέο Marvel παιχνίδι Καινούργιο παιχνίδι από τον δημιουργό του Ark: Survival

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα