Μπέκερ: “Κάτι δεν πάει καλά με τις νέες γενιές”

Ο Μπόρις Μπέκερ θεωρεί “αφύσικη” την κυριαρχία των Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς σε τόσο προχωρημένη τενιστικά ηλικία και έβαλε κατά όλων των τενιστών κάτω των 28 ετών!

Ενώ μερικοί βλέπουν κάτι το μοναδικό και ρομαντικό στη συνεχιζόμενη κυριαρχία των Big3 στο άθλημα του τένις, υπάρχουν και οι άνθρωποι του τένις που βλέπουν με σκεπτικισμό το συγκεκριμένο γεγονός.

Ένας από αυτούς είναι ο Μπόρις Μπέκερ, ο άνθρωπος που συνεργάστηκε απόλυτα πετυχημένα με έναν εκ των

τριών αυτών θρύλων του αθλήματος, από το 2014 μέχρι και το 2016.

Ο παλαίμαχος τενίστας και νυν σχολιαστής θεωρεί ότι δεν είναι μόνο αγωνιστική η κυριαρχία των τριών αυτών παικτών αλλά και πνευματική κάνοντας δριμεία κριτική σε όλους τους τενίστες κάτω των 28 ετών!

“Διάβαζα ότι κανείς τενίστας, πλην του Ντομινίκ Τιμ, κάτω των 28 ετών δεν έχει παίξει ακόμα σε τελικό Slam. Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση “παράσημο” για όσους είναι κάτω από 28. Και δεν πιστεύω ότι απλά οι Big 3 είναι υπερβολικά καλοί για αυτούς. Θα πρέπει να αμφισβητήσουμε τόσο την ποιότητα όσο και τη στάση απέναντι στο άθλημα όλων όσων είναι κάτω από 28″ ανέφερε με έμφαση ο Μπέκερ.

“Υπάρχει μία νοοτροπία που προφανώς δεν έχουν όλοι αυτοί οι παίκτες αλλά έχουν οι τρεις κορυφαίοι. Δεν είναι μόνο τα forehand. Δεν είναι μόνο η φυσική κατάσταση. Αυτή η νοοτροπία καθορίζει σε πολλές περιπτώσεις τη νίκη από την ήττα”.

“Όσο και αν σέβομαι τους τρεις μεγάλους αναρωτιέμαι: “πού είναι όλοι οι άλλοι; Μεγαλώστε. Ωριμάστε. Δείξτε κάτι ώστε να μιλάνε για σας. Θα πρέπει να κερδίσετε αυτούς τους παίκτες όσο είναι ακόμα σε καλή κατάσταση. Ώστε να περάσουμε στην “αλλαγή φρουράς” με τον πρέποντα τρόπο” ήταν το μήνυμα του Μπέκερ κατά…πολλών τενιστών!

Κώστας Αϊτάκης

The post Μπέκερ: “Κάτι δεν πάει καλά με τις νέες γενιές” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα