Αζαρένκα: “Η WTA πρέπει να επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό”

Η δύο φορές κάτοχος του Australian Open, Βικτώρια Αζαρένκα, μίλησε για το πολύ σημαντικό θέμα του εμβολιασμού τονίζοντας ότι θα στήριζε την WTA αν επρόκειτο να επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. 

Το θέμα του εμβολιασμού των παικτών παραμένει στο επίκεντρο, ειδικά μετά τα όσα διαδραματίστηκαν για 11 ημέρες στη Μελβούρνη και είχε ως αποτέλεσμα την απέλαση του Νο1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Μέχρι τώρα καμία εκ των ATP,

WTA και ITF δεν έχουν επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά η Αζαρένκα πιστεύει ότι αυτό θα ήταν ένα σημαντικό βήμα που έπρεπε να γίνει. 

“Από τη δική μου πλευρά, είναι ξεκάθαρο. Πιστεύω στην επιστήμη, πιστεύω στον εμβολιασμό. Αυτό έκανα για τον εαυτό μου.”, δήλωσε η Αζαρένκα η οποία είναι και μέλος του συμβουλίου των παικτριών της WTA.

“Δεν θέλω να προωθήσω τις πεποιθήσεις μου σε όλους τους άλλους, από την άλλη όμως είμαστε παίκτριες και ταξιδεύουμε συνεχώς σε όλο τον κόσμο. Ως οντότητα, ως παίκτρια της WTA, που ταξιδεύει παγκοσμίως πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους και τις εντολές όλων των χωρών.”

“Ορισμένες χώρες δεν επιτρέπουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Νομίζω το να επιβάλλει η WTA τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μπορεί να είναι μια πρόκληση, όμως και κάτι που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε.”

Η Αζαρένκα, η οποία πέρσι είχε βρεθεί θετική στην covid-19, είπε ότι η απόφαση για να εμβολιαστεί βασίστηκε περισσότερο στο να προστατέψει τους γύρω της. 

“Προσωπικά το να εμβολιαστώ δεν ήταν απαραίτητα μόνο για μένα, αλλά κυρίως για να προστατέψω τους άλλους ανθρώπους. Όπως για παράδειγμα τους γονείς μου. Τον περασμένο Νοέμβριο νόσησα. Δυστυχώς νόσησαν και οι γονείς μου.”

“Ήταν δύσκολο για τον μπαμπά μου. Ευτυχώς εμβολιάστηκε γιατί ειλικρινά δεν ξέρω τι θα μπορούσε να είχε συμβεί.”

Για μένα υπάρχει κοινωνική ευθύνη για τους άλλους ανθρώπους που είναι ίσως πιο ευάλωτοι από εμάς. Σίγουρα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να εμβολιαστεί κάποιος.”

Η Αζαρένκα νωρίτερα μέσα στην ημέρα, επικράτησε εύκολα της Ελβετίδας Ζιλ Τάιχμαν με 6-1, 6-2 εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον 3ο γύρο εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή Ελίνα Σβιτολίνα. 

ΑΟ MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Αζαρένκα: “Η WTA πρέπει να επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα