Αποστολή εξετελέσθη – VIDEO

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Paris Rolex Masters, έστω και καθυστερημένα, ο Ρότζερ Φέντερερ, διώχνοντας από πάνω του το άγχος της πρεμιέρας με νίκη στα δυο σετ επί του Φάμπιο Φονίνι…

Ο 37χρονος Ελβετός προκρίθηκε για όγδοη φορά στα προημιτελικά του τελευταίου Masters της σεζόν, στην 13η του εμφάνιση στο τουρνουά του Παρισιού. Μετά

την ξεκούραστη νίκη του χωρίς ματς επί του Μίλος Ράονιτς χθες, απέκλεισε σήμερα και τον Φάμπιο Φονίνι.

Χρειάστηκε 74 λεπτά αγώνα για να υπερκεράσει το εμπόδιο του Ιταλού, Νο13 του ταμπλό στην Γαλλική πρωτεύουσα, και με σκορ 6-4, 6-3, παρότι ζορίστηκε αρκετά σε ορισμένα σημεία της αναμέτρησης, πέρασε στους “8” καλύτερους.

Στην επόμενη φάση του θεσμού θα αντιμετωπίσει τον Κέι Νισικόρι, στον τελευταίο προημιτελικό της Παρασκευής (22:30GR-COSMOTE SPORT 6HD) μετά και τη νίκη του Ιάπωνα με 6-4, 6-4 επί του Κέβιν Άντερσον το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Φέντερερ πέτυχε την έβδομη σερί του νίκη στο Tour, με τον Φονίνι να έχει τις ευκαιρίες του στην αναμέτρηση αλλά να μην καταφέρνει να τις αξιοποιεί σωστά, ώστε να βάλει δύσκολα στον Ελβετό.

Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ παρότι προηγήθηκε με διπλό μπρέικ στο πρώτο σετ (4-1), λίγο έλειψε να πετάξει στα σκουπίδια το καλό του ξεκίνημα, καθώς βρέθηκε να αντιμετωπίζει διπλό μπρέικ πόιντ του Φονίνι στο 5-4, όταν σέρβιρε για το 1-0 στα σετ.

Ευτυχώς για τον ίδιο, ο Ιταλός ήταν για ακόμη μια φορά αυτοκαταστροφικός και του έδωσε δώρο τέσσερις σερί πόντους για να προηγηθεί με 6-4.

Στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα ο Φέντερερ και πάλι ξεκίνησε καλά και χωρίς να απειλείται καθόλου στο σερβίς του, προηγήθηκε με 4-2. Κάπου εκεί όμως, ένα μπλακ-άουτ, έδωσε την ευκαιρία στον Ιταλό να ξαναμπεί στο ματς.

Ο Φονίνι μείωσε αρχικά σε 4-3 και στη συνέχεια μετά από τρία σερί αβίαστα λάθη του Φέντερερ, προηγήθηκε με 15-40 στο σερβίς του δεύτερου, έχοντας διπλό μπρέικ πόιντ ισοφάρισης.

Ούτε και τότε, όμως, μπόρεσε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και με δυο δικά του λάθη απόλεσε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ιταλός… εκνευρίστηκε, ως συνήθως, και έχασε άλλους έξι συνεχόμενους πόντους, χάνοντας παράλληλα τον αγώνα με 6-4, 6-3.

Πέμπτη 1/11: 3ος Γύρος Paris Masters
Nishikori (Japan) beat Anderson (South Africa) 6-4 6-4
Federer (Switzerland) beat Fognini (Italy) 6-4, 6-3
Thiem (Austria) beat Coric (Croatia) 6-7(3), 6-2, 7-5
A. Zverev (Germany) beat Schwartzman (Argentina) 6-4, 6-2
Khachanov (Russia) beat Isner (USA) 6-4, 6-7(9), 7-6(8)
Sock (USA) beat Jaziri (Tunisia) 6-0, 6-4
Djokovic (Serbia) beat Dzumhur (Bosnia & Herzegovina) 6-1, 2-1 ret.
Cilic (Croatia) beat Dimitrov (Bulgaria) 7-6(5), 6-4

SINGLES DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αποστολή εξετελέσθη – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα