Αποκλεισμός για τις Ρωσικές ομάδες, όχι για τους αθλητές

17:35 2/3/2022 - Πηγή: Tennis24

Σύσσωμη η τενιστική οικογένεια, επέβαλλε αυστηρές κυρώσεις στην Ρωσία για την εισβολή της Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Ουκρανία.

Οι θεσμοί που αντιπροσωπεύουν το τένις στην υφήλιο, ITF, Tennis Europe, ATP, WTA και οι διοικήσεις των τεσσάρων Grand Slam

(Grand Slams Board), αποφάσισαν τον αποκλεισμό των εθνικών ομάδων της Ρωσίας σε όλες τις διοργανώσεις και τα ηλικιακά επίπεδα, μέχρι νεωτέρας.

Το ίδιο ισχύει και για τη Λευκορωσία που έχει υποστηρικτικό ρόλο στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Μετά από αυτή την απόφαση, η Ρωσία δεν θα έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τους τίτλους της στο Davis Cup και στο Billie Jean King Cup (πρώην Fed Cup) ενώ οι Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές επιτρέπεται να παίρνουν μέρος στα επαγγελματικά τουρνουά, χωρίς ωστόσο να εμφανίζεται η Ρώσικη σημαία δίπλα από το όνομά τους.

“Τα διεθνή όργανα διοίκησης του τένις είναι ενωμένα στην καταδίκη για τις ενέργειες της Ρωσίας” ανέφεραν στην κοινή τους δήλωση τα δύο επαγγελματικά tour και τα τέσσερα Grand Slams, υπό την ομπρέλα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τένις (ITF).

Joint Statement by the International Governing Bodies of Tennis

ATP Tour (@atptour) March 1, 2022

Ακολούθησε η Tennis Europe που απέκλεισε τις ομοσπονδίες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, από τα ομαδικά πρωταθλήματα που διοργανώνει (Winter & Summer Cups, European Beach Tennis, Senior Club Championships) καθώς και την εκπροσώπηση των δύο χωρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16 που ήταν να διεξαχθεί στη Μόσχα. Θα ανακοινωθεί νέα έδρα. Παράλληλα, αποκλείστηκαν οι δύο ομοσπονδίες από το ετήσιο συνέδριο της Tennis Europe που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Πορτογαλία το 2022.

Tennis Europe has suspended Russia and Belarus from membership of the European Tennis Federation, and from international team events.

Full details: https://t.co/niicXJu7lY pic.twitter.com/ip6gx6C6L1

Tennis Europe (@TennisEurope) March 1, 2022

Η απόφαση των διεθνών οργάνων, ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση για την ακύρωση όλων των τενιστικών event που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν στη Ρωσία.

Τα τρία μέτρα που παίρνουν οι Ομοσπονδίες:

Η ΑΤΡ και η WTA πήραν την απόφαση να αναβάλλουν μέχρι νεωτέρας, το combined τουρνουά της Μόσχας, που είναι προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο.Η ITF αποφάσισε να αναστείλει τις ιδιότητες μελών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και της Λευκορωσικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και να αποσύρει τις συμμετοχές τους από τις εθνικές διοργανώσεις. Φυσικά, ακυρώνονται και όλα τα ITF τουρνουά που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν σε Ρωσία και Λευκορωσία.Από εδώ και στο εξής, θα επιτρέπεται μεν να αγωνίζονται στα τενιστικά events οι αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, όμως, δεν θα αγωνίζονται κάτω από τη σημαία και το όνομα των χωρών τους.

The post Αποκλεισμός για τις Ρωσικές ομάδες, όχι για τους αθλητές appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα