Αποφασιστική πρεμιέρα για Σβιτόλινα – VIDEO

Η Ελίνα Σβιτόλινα ήταν η μεγάλη νικήτρια της πρεμιέρας των φετινών τελικών της WTA στη Σιγκαπούρη. Η Ουκρανή επιβλήθηκε της Πέτρα Κβίτοβα στα δυο σετ…

Εξαιρετικό ντεμπούτο στην τελευταία, μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς στο γυναικείο Tour, έκανε η Ελίνα Σβιτόλινα. Το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, επικράτησε άνετα της Πέτρα Κβίτοβα κι έκανε το 1/1 στον θεσμό.

Μετά από μιάμιση ώρα αγώνα, η 24χρονη κατέκτησε την πολύτιμη νίκη με σκορ 6-3, 6-3 και μπήκε σε θέση οδηγού στο White

Group, θέλοντας ουσιαστικά, ακόμη μια νίκη στις επόμενες δυο αναμετρήσεις της για να πανηγυρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά.

.@ElinaSvitolina opens the 2018 @WTAFinalsSG with a 6-3, 6-3 win over Kvitova!

Earns first win over the Czech since 2014! pic.twitter.com/AMILz9kMua

WTA (@WTA) 21 Οκτωβρίου 2018


Η Κβίτοβα από την πλευρά της βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο από την αρχή στην διοργάνωση, αφού όχι μόνο δεν κατάφερε να κερδίσει, αλλά δεν κέρδισε καν σετ, πράγμα που δυσχεραίνει την προσπάθειά της για πρόκριση στις “4” καλύτερες.

Το δεύτερο παιχνίδι για το συγκεκριμένο White Group θα ξεκινήσει στις 14:30GR σήμερα, και θα είναι αυτό ανάμεσα στο Νο1 του ταμπλό, Καρολίν Βοσνιάκι, και στο Νο5 του κόσμου, Καρολίνα Πλίσκοβα.

Στα της πρεμιέρας, η Σβιτόλινα χρειάστηκε τρία μπρέικ στο εναρκτήριο σετ για να κάμψει την αντίσταση της Τσέχας αντιπάλου της, η οποία μπορεί μέχρι το 3-3 να έδειχνε πιο απειλητική, όμως στη συνέχεια, μοιραία έπεσε θύμα της κατακόρυφης ανόδου της απόδοσης της Ουκρανής.

Πιο συγκεκριμένα, οι δυο αθλήτριες ξεκίνησαν κάνοντας από ένα μπρέικ στο ματς (1-1). Στο 3-3, η 24χρονη εκμεταλλεύτηκε την μια ευκαιρία που δημιούργησε, “έσπασε” το σερβίς της Κβίτοβα (4-3) και λίγες στιγμές αργότερα προηγήθηκε με 5-3.

Το σετ δεν άργησε να φτάσει στα χέρια της νεαρής, αφού με ακόμη ένα μπρέικ διαμόρφωσε το 6-3 και κατ’ επέκταση το 1-0, γινόμενη ταυτόχρονα το αφεντικό στην αναμέτρηση.

.@ElinaSvitolina takes the opening set against Kvitova, 6-3! #WTAFinals pic.twitter.com/mt9XZq8dOr

WTA (@WTA) 21 Οκτωβρίου 2018


Στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα, και πάλι η Κβίτοβα απείλησε αρκετές φορές το σερβίς της Σβιτόλινα, η οποία ψύχραιμη όμως, έσωσε τρία μπρέικ πόιντς της αντιπάλου της και όταν προηγήθηκε με 3-2, βρήκε το κατάλληλο σημείο για να επιτεθεί, εκμεταλλεύτηκε την πρώτη της ευκαιρία για μπρέικ και πήρε προβάδισμα με 4-2.

Λίγο αργότερα διεύρυνε το σκορ στο 5-2 και δεν άργησε να ολοκληρώσει την αναμέτρηση, κρατώντας επιτυχημένα το σερβίς της, και κάνοντας το 6-3. Κανένα μπρέικ δεν δέχθηκε στο δεύτερο σετ η Σβιτόλινα, δείχνοντας την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Κυριακή 21/10: Τελικοί WTA Singapore, White Group

Svitolina (Ukraine) beat Kvitova (Czech Republic) 6-3, 6-3

WTA FINALS SINGAPORE DRAW

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αποφασιστική πρεμιέρα για Σβιτόλινα – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα