Ένας είναι ο Πάολο! (stat & pics)

Ο Πάολο Μαλντίνι «είναι» το ντέρμπι του Μιλάνου. Σε περίπτωση που επιζητείτε τη δημοσιογραφική υπερβολή, τότε σας την προσφέρουμε μετά χαράς: εάν το Derby della Madonnina έπρεπε να πάρει ένα διαφορετικό όνομα, τότε θα μπορούσε να ονομαστεί Derby del Paolo! Ασφαλώς, οι Μιλανέζοι έχουν πράξει άριστα δίνοντας το όνομα της Παναγίας -το άγαλμα της οποίας δεσπόζει στον καθεδρικό ναό της πόλης τους- για να χαρακτηρίσουν το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού της πόλης. Εντούτοις, εάν
θέλουμε να επικεντρωθούμε σε έναν ποδοσφαιριστή, τότε ο capitano της Μίλαν είναι η ασφαλής επιλογή.

Ο 50χρονος Ιταλός έχει αγωνιστεί σε 56 ντέρμπι και δεν φαίνεται προς το παρόν να απειλείται, σε ότι αφορά στην πρωτοκαθεδρία στη σχετική λίστα των συμμετοχών. Πίσω του μεγάλα ονόματα: Σανέτι, Μπέργκομι, Κοστακούρτα. Κάπου εκεί κοντά οι «θρύλοι». Ριβέρα, Φακέτι, Ματσόλα, Μεάτσα, Μπαρέζι.

Είναι ενδεικτικό και τούτο: το άθροισμα των συμμετοχών σε ντέρμπι των παικτών της πιθανής ενδεκάδας της Μίλαν δεν υπερβαίνει τις παρουσίες που έχει ο νυν Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης των «ροσονέρι». Η πιθανή ενδεκάδα του Γκατούζο αθροιστικά φτάνει τις 39 (ή τις 50 εάν στη θέση του Καλάμπρια αγωνιστεί ο Αμπάτε), πολύ πίσω από τις 56 του Πάολο Μαλντίνι!

Έπαιξε το πρώτο ντέρμπι του την 1η Δεκεμβρίου 1985, Μίλαν-Ίντερ 2-2. Το τελευταίο του στις 15 Φεβρουαρίου 2009, Ίντερ-Μίλαν 2-1. Πέτυχε ένα γκολ στις 20 Νοεμβρίου 1994. Συνολικά, απέναντι στους «νερατζούρι» είχε 23 νίκες, 15 ήττες και 18 ισοπαλίες. Grande Paolo!
Keywords
Τυχαία Θέματα