Από όλα τα καλούδια – VIDEO

Το μενού της σημερινής ημέρας στο BNP Paribas Open, είναι κάτι παραπάνω από πλήρες. Σάκκαρη, Παγδατής, Φέντερερ, Τζόκοβιτς, Ντελ Πότρο, Χάλεπ, Αζαρένκα και πολλοί άλλοι, ρίχνονται ξανά στην μάχη. Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας…

Μόνο… φτωχό δεν είναι το σημερινό πρόγραμμα στο BNP Paribas Open των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Σπουδαίες μάχες και μεγάλα ονόματα θα παρελάσουν από τα courts της Καλιφόρνια σε άνδρες και γυναίκες

και δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ελληνικά χρώματα από την ημέρα.

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει την φοβερή της πορεία στο τουρνουά και θα αγωνιστεί στις 01:30GRE περίπου κόντρα στην Αμερικανίδα Νο16 της παγκόσμιας κατάταξης, Κόκο Βάντεγουεϊ, με φόντο την πρόκριση στις “16” καλύτερες του θεσμού.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, έχει κάνει δυο εντυπωσιακές straight-sets νίκες μέχρι στιγμής στην διοργάνωση, σε βάρος των Ντόνα Βέκιτς και Άσλεϊ Μπάρτυ και θέλει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, κάνοντας ακόμη μια έκπληξη και θέτοντας νοκ-άουτ την Βάντεγουεϊ, η οποία αγωνίζεται μάλιστα… εντός έδρας.

Εκτός της Μαρίας, στο πρόγραμμα υπάρχει και το όνομα του Μάρκου Παγδατή. Ο Κύπριος πρωταθλητής μπορεί να τα βρήκε σκούρα στον 1ο γύρο του Indian Wells Masters κόντρα στον Γιοσιχίτο Νισιόκα, αλλά πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο στα τρία σετ και περίπου στις 00:30GRE θα δώσει την δική του μάχη, απέναντι στον Ντιέγκο Σεμπαστιάν Σβάρτζμαν, Νο17 του κόσμου, με στόχο βέβαια την πρόκριση στον 3ο γύρο του θεσμού.

Ο Μάρκος, δεν έχει εύκολο έργο κόντρα στον βραχύσωμο Αργεντινό, όμως έχει δείξει πολλάκις πως στην καλή του ημέρα μπορεί να πάρει άνετα τέτοια παιχνίδια. Το μόνο που μένει είναι να δούμε σε τι κατάσταση θα εμφανιστεί στο court, για να παλέψει για την σημαντική πρόκριση στον 3ο γύρο του πρώτου Masters της σεζόν.

Εκτός του ελληνικού ενδιαφέροντος πάντως, από το ανδρικό πρόγραμμα ξεχωρίζουν και τα ονόματα των Νόβακ Τζόκοβιτς, Ρότζερ Φέντερερ, Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο και Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ.

Αρχής γενομένης από τον 36χρονο Ελβετό, ο οποίος κατέκτησε και πέρσι τον τίτλο στο Indian Wells. Ο Φέντερερ θα συνεχίσει τον αγώνα που άφησε στην μέση για τον 2ο γύρο του τουρνουά κόντρα στον Φεντερίκο Ντελμπόνις, στις 23:00GRE περίπου. Ο “Βασιλιάς” προηγούνταν με 6-3, 2-2 όταν η βροχή ανάγκασε τους παίκτες να σταματήσουν την αναμέτρηση και να δώσουν ξανά ραντεβού για την επομένη.

Λίγη ώρα πριν, θα έχει δώσει το πρώτο του παιχνίδι επί Αμερικανικού εδάφους για φέτος και πρώτο μετά το Αυστραλιανό Όπεν του ’18, ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος πρωταθλητής επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από έναν και πλέον μήνα απουσίας και στις 21:00GRE θα τεθεί αντιμέτωπος με τον νεαρό Ιάπωνα Τάρο Ντάνιελ, στο πλαίσιο του 2ου γύρο του θεσμού.

Ο Τζόκοβιτς θα δώσει τον πρώτο του αγώνα μετά την μικροεπέμβαση στην οποία υπεβλήθη στον αγκώνα του πριν λίγες ημέρες και μένει να δούμε σε τι αγωνιστική κατάσταση διατηρείται, μιας και δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του αυτό το χρονικό διάστημα.

Στις 04:00GRE το πρωί της Δευτέρας, ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο θα αντιμετωπίσει τον νεαρό Αυστραλό Άλεξ Ντε Μινόρ σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι για τον 2ο γύρο του τουρνουά. Λίγο πιο πριν, ένας άλλος νεαρός, ο 17χρονος Καναδός Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ, θα αντιμετωπίσει στο ντέρμπι της ημέρας τον συμπατριώτη του Μίλος Ραόνιτς(02:00GRE).

Τέλος οι μονομαχίες του Ίσνερ με τον Μονφίς(20:00GRE), του Τσίλιτε με τον Φούτσοβιτς(00:00GRE) και του Αλεξάντερ Ζβέρεβ με τον Ζοάο Σόουζα(03:00GRE) έχουν το δικό τους, μεγάλο ενδιαφέρον.

Τέλος, στο γυναικείο ταμπλό, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις των Σιμόνα Χάλεπ, Πέτρα Κβίτοβα και Βικτόρια Αζαρένκα, αλλά και η επιχείρηση… διάσωση της Αντζέλικα Κέρμπερ, η οποία βρίσκεται πίσω στο σκορ με 6-3, 0-0 από την Εκατερίνα Μακάροβα και θα συνεχίσει το παιχνίδι της σήμερα, μετά την βροχή η οποία ανάγκασε τις παίκτριες να σταματήσουν τον αγώνα χθες. Η Γερμανίδα καλείται να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, σε ένα παιχνίδι που θα ξεκινήσει-συνεχιστεί στις 23:00GRE. Η νικήτρια του αγώνα στον επόμενο γύρο θα συναντήσει την Έλενα Βεσνίνα.

Η Χάλεπ από την πλευρά της, στις 00:00GRE τίθεται αντιμέτωπη με την Καρολίν Ντόλεχαϊντ από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σε ματς του 3ου γύρου στο BNP Paribas Open. Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης έχει tricky εμπόδιο, καθώς η Ντόλεχαϊντ στο νπροηγούμενο γύρο απέκλεισε την Ντομινίκα Τσιμπουλκόβα!

Πέτρα Κβίτοβα και Καρολίνα Πλίσκοβα έχουν επίσης δύσκολα παιχνίδια, καθώς καλούνται να υπερκεράσουν τα εμπόδια των Αμάντα Ανισίμοβα και Σουάι Ζανγκ αντίστοιχα. Η Κβίτοβα στις 20:00GRE θα αντιμετωπίσει την ταλαντούχα 17χρονη από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενώ η έτερη Τσέχα θα αντιμετωπίσει την Κινέζα Ζανγκ στις 21:30GRE.

Τέλος, το μεγάλο ντέρμπι της ημέρας στις γυναίκες είναι αυτό ανάμεσα στην άλλοτε Νο1 στον κόσμο Βικτόρια Αζαρένκα και την Αμερικανίδα Σλόαν Στίβενς. Η Λευκορωσίδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θα αντιμετωπίσει το Νο13 του κόσμου στις 21:30GRE. Η Στίβενς δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, καθώς είναι ντεφορμέ, με την “Βίκα” να είναι το φαβορί της αναμέτρησης.

Ανδρικό ταμπλό: DRAW | OOP (-10h) | TV SCHEDULE

Γυναικείο ταμπλό: DRAW | OOP (-10h) | Live Scores

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Από όλα τα καλούδια – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα