Απίστευτος αποκλεισμός για Θάνο

Κι όμως όλα γίνονται στο τένις! Ο τρόπος που ο Αριστοτέλης Θάνος έμεινε εκτός από το τουρνουά των 15.000$ ITF, που διεξάγεται στο Ηράκλειο Κρήτης, ήταν εκτός από… πικρός και άκρως δραματικός. 

Ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε τον Νο1 του ταμπλό, τον 21χρονο Ιάπωνα Γιούτα Σιμίζου, γνωρίζοντας την ήττα στα τρία σετ με 3-6, 6-1, 7-6(0) σ’ ένα

παιχνίδι στο οποίο ο Θάνος προηγήθηκε με 5-2 στο τρίτο σετ, ενώ είχε και δύο ματς-πόιντ στη διάθεσή του! 

Στο πρώτο σετ ο Θάνος ήταν συγκλονιστικός. Αρκετά συνεπής από τη θέση του σερβίς, έφτασε πρώτος σε μπρέικ (3-1) και παρά το γεγονός ότι ο Ιάπωνας το πήρε πίσω (4-3), ο Θάνος με νέο “σπάσιμο” και μάλιστα με λαβ έφτασε στο 5-3 για να κλείσει το σετ λίγο αργότερα με 6-3. 

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας έπαιζε με 67% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς, με 36% στο δεύτερο, αλλά το πιο σημαντικό κι αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν η αποτελεσματικότητα του στους μπρέικ-πόιντ ολοκληρώνοντας το σετ με 3/4, την ίδια ώρα που ο Σιμίζου είχε 2/8.

Σε αντίθεση με το πρώτο σετ στο δεύτερο δεν λειτουργεί τίποτα καλά για τον Θάνο. Ο Σιμίζου θα ανεβάσει το σερβίς του από 50% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς θα πάει στο 62%, ενώ με δύο μπρέικ στο τέταρτο (3-1) και στο έκτο γκέιμ (5-1) θα φτάσει στην ισοφάριση σε 1-1. 

Το decider set θα είναι ένα από τα πιο δραματικά τουρνουά. Ο Θάνος θα βρει μπρέικ στο έκτο γκέιμ παίρνοντας προβάδισμα με 4-2 και με χολντ αμέσως μετά φτάνει στο 5-2! 

Έχει βρει και πάλι ρυθμό, αλλά και μομέντουμ, απέναντι στον αριστερόχειρα Ιάπωνα, ο οποίος θα μειώσει σε 5-3 με χολντ.

Ο Θάνος θα πάρει τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το παιχνίδι σημειώνοντας μια τεράστια νίκη. Ωστόσο, δεν θα πάρει ούτε πόντο χάνοντας το πλεονέκτημα του μπρέικ με τον Σιμίζου να μειώνει στο γκέιμ 5-4 και λίγο αργότερα θα ισοφαρίσει σε 5-5!

Μάλιστα στο επόμενο γκέιμ θα πιέσει αφόρητα το σερβίς του Θάνου που μετά από τέσσερα γκέιμ-πόιντ και τέσσερα σβησμένα μπρέικ-πόιντ θα κάνει ένα τεράστιο χολντ παίρνοντας και πάλι προβάδισμα με 6-5! 

Ο Θάνος, μέχρι εκείνο το σημείο συνέχιζε να είναι αποτελεσματικός στα μπρέικ-πόιντ έχοντας 4/5 με τον Σιμίζου να έχει φτάσει το 5/11. Το 12ο γκέιμ ήταν και το πιο καθοριστικό. Ο Θάνος θα φτάσει σε δύο ματς-πόιντ με την τύχη να του γυρίζει την πλάτη καθώς σε ένα από τα δύο θα σπάσει το πλέγμα από τη ρακέτα του! 

Μια πραγματικά άτυχη στιγμή για τον Έλληνα πρωταθλητή με τον Ιάπωνα να οδηγεί το σετ στο τάι-μπρέικ εκεί όπου επικράτησε εύκολα χωρίς να χάσει πόντο παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά. 

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Απίστευτος αποκλεισμός για Θάνο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα