Αντέδρασε και μπήκε με το δεξί ο Τσιτσιπάς (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο Miami Open, κερδίζοντας πιο δύσκολα από ότι ίσως θα περίμενε, τον qualifier και Νο167 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, Τζον Τζέφρι Γουλφ.

Ο Έλληνας τενίστας μετά την απογοητευτική του παρουσία στο Indian Wells Masters, όπου αποκλείστηκε στον 3ο γύρο από τον Τζένσον Μπρούκσμπι, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα τα ξημερώματα της Κυριακής (27/3) και με νίκη 6-4, 6-7(5), 6-1 επί του 23χρονου Αμερικανού, “σφράγισε” τη θέση του στους “32” του τουρνουά.



Αν και χρειάστηκε να σπαταλήσει αρκετή ενέργεια, παίζοντας 3ο set, ο Τσιτσιπάς αφυπνίστηκε πριν να είναι αργά και ξεπέρασε το εμπόδιο του εμπνευσμένου Γουλφ, που κατάφερε να φέρει στα μέτρα του το ματς, στο 2ο set.

Παίζοντας εξαιρετικό τένις στο 3ο κομμάτι της αναμέτρησης, ο 23χρονος Έλληνας παρέμεινε ψύχραιμος μετά την απώλεια του tie-break, βρήκε τις λύσεις που έψαχνε και ξέφυγε από τα… δόντια του αντιπάλου του.

Στον 3ο γύρο, ο Νο3 του ταμπλό στο Μαϊάμι, θα αντιμετωπίσει τον Νο25, Άλεξ Ντε Μινόρ, ο οποίος νωρίτερα μέσα στη μέρα είχε επικρατήσει του συμπατριώτη του, Τζόρνταν Τόμπσον (Νο78), με 6-2, 6-3.



Για να φτάσει στην πρόκριση, ο Τσιτσιπάς κέρδισε 50/76 πόντους πίσω από το σερβίς του, ενώ μέτρησε 6/8 break point ευκαιρίες, δεχόμενος δυο breaks (2/2 break points ο Γουλφ). Το ένα, στο 1ο service game του 2ου set, όπου έμεινε πίσω με 0-1.

Αν και στη συνέχεια κατάφερε να το πάρει πίσω (3-3) και να στείλει το set σε tie-break, απώλεσε προβάδισμα mini break (2-0) και χάνοντας επτά από τους επόμενους δέκα πόντους, αναγκάστηκε να παραχωρήσει το 1ο του set στο τουρνουά, στην πρεμιέρα του στη Φλόριντα.



Στο καθοριστικό κομμάτι όμως, ήταν κυνικός.

Αποφασισμένος να… ξεμπλέξει γρήγορα, ο Τσιτσιπάς μπήκε φουριόζος και δεν χρειάστηκε να αγχωθεί μέχρι να φτάσει στο 1ο του break (1-0), όπως είχε κάνει λίγη ώρα νωρίτερα, στο 1ο set, όταν και χρειάστηκε να φτάσει στο 10ο game για να εκμεταλλευτεί τις, κατά κύριο λόγο, καλές επιστροφές του (6-4 με 1/1 break point).

Στο υπέρ του 3-0 στο 3ο set, ο Τσιτσιπάς δέχθηκε ακόμη ένα break (3-1), όμως ο Γουλφ δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και μη μπορώντας να κρατήσει το σερβίς του σε ούτε ένα από τα τέσσερα service games του, φυσικά δεν θα μπορούσε να ζητήσει περισσότερα από το ματς.

MIAMI OPEN MEN’S DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-6h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αντέδρασε και μπήκε με το δεξί ο Τσιτσιπάς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα