Σφιόντεκ για Νο1: “Ποτέ δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε” (vid)

Η Ίγκα Σφιόντεκ διανύει ήδη μια ονειρεμένη χρονιά έχοντας κατακτήσει 2 WTA 1000 τίτλους σε Κατάρ και Indian Wells και με πιο πρόσφατο επίτευγμα την άνοδό της στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης με επίσημη ημερομηνία τις 4 Απριλίου. Μετά την απόσυρση της Άσλεϊ Μπάρτι από την ενεργό δράση το Νο1 έμεινε ανοικτό με την Πολωνή να είναι η βασική διεκδικήτρια του

για αυτή την εβδομάδα. Η 20χρονη χρειαζόταν μία μόλις νίκη στο κυρίως ταμπλό του Miami Open για να σκαρφαλώσει στην κορυφή και το κατάφερε το βράδυ της Παρασκευής 25/3.

Σε συνέντευξή της για το BBC Sport, η Ίγκα μίλησε για το κατόρθωμά της καθώς έγινε η πρώτη Πολωνή που κατακτά το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

“Το θέμα είναι ότι ποτέ δεν φανταζόμουν πραγματικά αυτή τη στιγμή γιατί, για να πω την αλήθεια, δούλευα μέρα με τη μέρα και έπαιζα καλό τένις. Ποτέ δεν είχα την ισχυρή πεποίθηση ότι μπορεί να συμβεί στην πραγματικότητα. Έτσι, είναι ακόμα πιο σουρεαλιστικό για μένα.

Τώρα αρχίζω και το συνειδητοποιώ γιατί πριν από το ματς μου (με τη Βικτόρια Γκόλουμπιτς) είχα συγκεντρωθεί στο να κερδίσω. Οι τελευταίες δύο μέρες ήταν πολύ αγχωτικές.

Τώρα όμως είμαι περήφανη και ικανοποιημένη με τον εαυτό μου γιατί νιώθω ότι το τένις μου έχει μπει σε έναν σωστό δρόμο. Θέλω να συνεχίσω έτσι ακόμη και αν όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι τώρα, πρέπει να παραμείνω χαλαρή. Πρέπει να συγκεντρωθώ στο τουρνουά.”

Η Σφιόντεκ θα αντιμετωπίσει την Νο59 Μάντισον Μπρενγκλ για μια θέση στις “16” του Miami Open, την Κυριακή 27/3.

MIAMI OPEN WOMEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-6h)

Δανάη Μασκαλέρη

The post Σφιόντεκ για Νο1: “Ποτέ δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα