Ρομπρέδο: “Ο Τσιτσιπάς είναι ο πιο έξυπνος της γενιάς του”

Ο πρώην Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης Τόμι Ρομπρέδο ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο ATP 500 της Βαρκελώνης ύστερα από 24 χρόνια καριέρας. Ο Ισπανός σε συνέντευξή του μίλησε για τη νέα γενιά του τένις, αλλά και την επιρροή που έχουν ασκήσει όλα αυτά τα χρόνια ο Ναδάλ και ο Φέντερερ στο τουρ.

“Ο Μεντβέντεφ

είναι θεαματικός. Έχει πολύ μεγάλο σερβίς, επιστρέφει πολύ καλά και όλα του τα χτυπήματα είναι πάντα βαθιά. Ο Τσιτσιπάς είναι ο πιο έξυπνος, χρησιμοποιεί καλύτερα την ιδέα της τακτικής. Ο Ρούμπλεφ είναι πολύ σταθερός. 

Ο Ζβέρεφ είναι πραγματικό ταλέντο, αλλά έχει σκαμπανεβάσματα όπως στο Ακαπούλκο. Ο Σίνερ είναι ένας τρομερός παίκτης και θα πάει πολύ ψηλά. Ο Αλκαράθ είναι σαν αυτόν. Δεν ξέρω αν θα είναι το νούμερο 1, 2 ή 7 αλλά νιώθω ότι έχει κάτι παραπάνω. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην πούμε ότι είναι ο νέος Ράφα, αλλά ο νέος Αλκαράθ.

Όταν ξεκίνησα να παίζω στα Grand Slam, αν αποκλειόσουν στον πρώτο γύρο κέρδιζες 6.000€ και τώρα πλέον είναι 60.000€. Όλα αυτά χάρη στον Ναδάλ και τον Φέντερερ. Χάρη στον Ράφα, υπάρχουν επίσης μεγάλα τουρνουά ή μεγάλοι χορηγοί που έρχονται στην Ισπανία. Χωρίς αυτόν, μπορεί να είχα κερδίσει μερικά ακόμη ματς, φυσικά, αλλά δεν θα είχα την ίδια ζωή. Σήμερα είμαι ήρεμος, ξέρω ότι έδωσα το 100% και αυτό είναι το πιο σημαντικό”

Δανάη Μασκαλέρη

The post Ρομπρέδο: “Ο Τσιτσιπάς είναι ο πιο έξυπνος της γενιάς του” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα