Ανάβουν τα αίματα!

Οι οκτώ καλύτεροι τενίστες του φετινού Wimbledon ρίχνονται στην μάχη των προημιτελικών σήμερα, με τον Ράφα Ναδάλ να έχει δύσκολη δοκιμασία απέναντι στον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο και τον Ρότζερ Φέντερερ να αγωνίζεται… στο Court 1.

Μεγάλη ημέρα η σημερινή στα γήπεδα του All England Club, καθώς οι οκτώ κορυφαίοι του Βρετανικού Major αναμένεται να ριχτούν στην

μάχη των προημιτελικών, με σκοπό φυσικά, την πρόκρισή τους στην τελική “4αδα” του θεσμού.

Πιο συγκεκριμένα, είναι προγραμματισμένα τέσσερα παιχνίδια, δυο στο κεντρικό court και δυο στο Court 1. Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς θα παίξουν στο Centre ενώ ο Ρότζερ Φέντερερ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μετά το 2015(!) στο Court 1.

Αυτό φυσικά, έγινε μετά την παράκληση του Νόλε να παίξει στο κεντρικό court, αφού μέχρι στιγμής φέτος έχει αγωνιστεί μόλις μια φορά εκεί, εν αντιθέσει με τον 36χρονο Ελβετό, που είχε παίξει όλους του τους αγώνες εκεί.

Στις 15:00GR λοιπόν, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, τρεις φορές πρωταθλητής στο Wimbledon, θα αντιμετωπίσει τον Κέι Νισικόρι σε μια μάχη που ασφαλώς και υπάρχει μεγάλο φαβορί, και δεν είναι άλλο από τον Σέρβο, όμως ο Ιάπωνας έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του τουρνουά και δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Οι δυο τους έχουν αγωνιστεί 17(!) φορές ως αντίπαλοι, με τον Νόλε να μετράει 15 νίκες, έναντι μόλις δυο του Νισικόρι. Πάντως, αυτήν θα είναι η πρώτη φορά που οι δυο τους θα παίξουν στο γρασίδι.

Την ίδια ώρα, στο Court 1 ο Ρότζερ Φέντερερ, που είναι ένας εκ των δυο server που δεν έχουν δεχθεί ακόμη μπρέικ στο τουρνουά, ο άλλος είναι ο Τζον Ίσνερ, θα δοκιμάζεται απέναντι σε έναν πολύ ικανό big server και εξαιρετικό αθλητή στο γρασίδι, τον Κέβιν Άντερσον.

Οι δυο τους έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους άλλες τέσσερις φορές, με τον Ελβετό, Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης αυτήν την στιγμή, να έχει κερδίσει όλες τις φορές χωρίς μάλιστα να έχει χάσει ούτε σετ. Αυτήν η αναμέτρηση όμως, θα είναι επίσης η παρθενική για τους δυο αντιπάλους στο γρασίδι και η πρώτη σε Grand Slam.

Την σκυτάλη από το ματς του Τζόκοβιτς με τον Νισικόρι, και περίπου στις 17:30GR δηλαδή, θα πάρουν στο κεντρικό court δυο από τους πιο φορμαρισμένους τενίστες της φετινής χρονιάς.

Πιο συγκεκριμένα, το Νο1 του κόσμου και κάτοχος δυο Wimbledon στην καριέρα του, Ράφα Ναδάλ, θα αντιμετωπίσει το Νο4 του κόσμου Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, σε μια μάχη που αναμένεται… απολαυστική.

Ο Ισπανός προκρίθηκε για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια στα προημιτελικά του τρίτου Grand Slam της χρονιάς και παρότι προέρχεται από μια άκρως απαιτητική χωμάτινη περίοδο, δεν δείχνει κουρασμένος, μετρώντας στο Wimby τέσσερις σερί straight sets νίκες!

Ντέλπο και Ράφα τέθηκαν αντιμέτωποι στο Wimbledon και το 2011, στην φάση των “16”, με τον Ισπανό τότε να προκρίνεται με νίκη στα τέσσερα σετ. Εκείνη η πρόκριση, ήταν η τελευταία μέχρι φέτος, για τον Ναδάλ στα προημιτελικά του θεσμού.

Στο μεταξύ τους Η2Η ο Ισπανός προηγείται με 11-5, έχοντας κερδίσει και τις δυο φορές που οι δυο τους έπαιξαν στο γρασίδι. Πέραν του 2011, το 2007 είχαν τεθεί αντιμέτωποι στο Queen’s.

Τέλος, αμέσως μετά την αναμέτρηση του Ρότζερ Φέντερερ με τον Νοτιοαφρικανό, στο Court 1, θα παίξουν δυο από τους καλύτερους servers του ανδρικού Tour. Ο λόγος για τον… unbreakable φέτος στο Wimbledon Τζον Ίσνερ και τον Καναδό Μίλος Ράονιτς.

Ο Αμερικανός πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του τουρνουά, με τον Καναδό να έχει την εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις μιας και το Wimbledon είναι ένας από τους αγαπημένους του θεσμούς.

Ίσνερ και Ράονιτς έχουν παίξει αντίπαλοι τέσσερις φορές μέχρι σήμερα, με τον υψηλόσωμο Αμερικανό να μετράει τρεις νίκες. Όλοι οι αγώνες πάντως, έχουν γίνει σε hard courts.

WIMBLEDON GENTELMEN’S DRAW | OOP | SCORES

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ανάβουν τα αίματα! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα