Ανασκόπηση 2022: Νέα Βασίλισσα στο Λονδίνο η Ριμπάκινα

Οι δυο απίθανες εβδομάδες που έζησε η Έλενα Ριμπάκινα, στα μέσα του φετινού καλοκαιριού, ήταν σίγουρα από τις πιο ξεχωριστές του 2022.

Η Καζάκα τενίστρια, λίγες ημέρες μετά τα 23α γενέθλιά της, πέτυχε επτά σερί νίκες στο Λονδίνο, χάνοντας συνολικά… δυο sets και στέφθηκε πρωταθλήτρια στο Wimbledon, κατακτώντας τον παρθενικό Grand Slam τίτλο της καριέρας της.

“Ψυχρή” εκτελεστής αποδείχθηκε στο γρασίδι η big

hitter Ριμπάκινα, που με όπλο το σπουδαίο σερβίς της (έβγαλε 48 άσους στο δρόμο προς το τρόπαιο), έκανε περίπατο ως τη σημαντικότερη διάκριση της ζωής της.

Για να φτάσει στον 3ο τίτλο της καριέρας της, ενώ προερχόταν μάλιστα, από επτά ήττες σε εννέα τελικούς, η Ριμπάκινα χρειάστηκε να κερδίσει μερικές από τις καλύτερες της χρονιάς.

Στον 1ο γύρο, επικράτησε της πολύπειρης Αμερικανίδας, Κόκο Βάντεγουεϊ, με 7-6(2), 7-5, πριν κάνει την πρώτη έκπληξη στο τουρνουά, αποκλείοντας την πρωταθλήτρια του US Open 2019, Μπιάνκα Αντρέσκου με 6-4, 7-6(5).

Στον 3ο γύρο, η Ριμπάκινα κέρδισε ακόμη ένα “κλειστό” ματς στα δυο sets, απέναντι στην ανερχόμενη Κινέζα, Κινκβέν Ζενγκ, με 7-6(4), 7-5, ενώ, στον 4ο γύρο, κέρδισε την Κροάτισσα, Πέτρα Μάρτιτς, με 7-5, 6-3.

Το 1ο χαμένο set της Καζάκας στο Championships, ήρθε στην προημιτελική φάση, από την Άιλα Τομλιάνοβιτς. Η Αυστραλή, προηγήθηκε με set, όμως η Ριμπάκινα είχε τις απαντήσεις της και με 4-6, 6-2, 6-3, προκρίθηκε στον παρθενικό Major ημιτελικό της.

Έχοντας το μομέντουμ υπέρ της, η Ριμπάκινα στα ημιτελικά του Wimbledon, έφτασε σε ακόμη μια τεράστια νίκη. “Ισοπέδωσε” τη Σιμόνα Χάλεπ με 6-3, 6-3 και “σφράγισε” τη θέση της στον τελικό του φετινού event.

Κι εκεί, έκανε ό,τι είχε κάνει και στα προημιτελικά. Επέστρεψε από set πίσω, αυτή τη φορά απέναντι σε μια από τις πιο φορμαρισμένες τενίστριες του 2022, την Ονς Ζαμπέρ και με το εντυπωσιακό 3-6, 6-2, 6-2, στέφθηκε πρωταθλήτρια στο Λονδίνο.

The post Ανασκόπηση 2022: Νέα Βασίλισσα στο Λονδίνο η Ριμπάκινα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα