La Repubblica: Δεν έχουν πειστεί οι Βέλγοι δικαστές ότι η Εύα Καϊλή δεν γνώριζε – Το “κλειδί” για την έφοδο

Ο δημοσιογράφος Τζουλιάνο Φοσκίνι, από τα κορυφαία ονόματα της “La Reppublica” που υπογράφει τα αποκλειστικά ρεπορτάζ για το Qatargate αποκάλυψε ότι αρχικά η Εύα Καϊλή δεν βρισκόταν στο στόχαστρο της βελγικής εισαγγελίας.

Ο ρεπόρτερ επιβεβαίωσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ότι ο σύντροφος της πολιτικού, Φραντσέσκο Τζόρτζι συνεργάζεται με τη Δικαιοσύνη του Βελγίου, δίνοντας σημαντικά στοιχεία.

“Η

Καϊλή έχαιρε κοινοβουλευτικής ασυλίας. Αρχικά οι εισαγγελείς δεν είχαν προβλέψει τη σύλληψή της, διότι αλλιώς θα είχαν δραστηριοποιήσει διαφορετικό σύστημα, με άδεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τελικά τη συνέλαβαν μόνο επειδή την έπιασαν επ’αυτοφώρω με τόσα χρήματα στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι αυτές τις ημέρες, τις εβδομάδες αλλά και τις ώρες οι έρευνες συνεχίζονται για να καθοριστεί σαφέρστερα ο ρόλος της Εύας Καϊλή” δήλωσε αρχικά.

“Ο Τζόρτζι στην ανάκριση είπε ότι οι θέσεις της Καϊλή υπέρ του Κατάρ, ιδίως τελευταία με το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών της πεποιθήσεων και ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη διαφθορά” πρόσθεσε.

Το πάρτι σε ξενοδοχείο των Βρυξελλών

“Εμείς στη Repubblica παρουσιάσαμε αυτές τις μέρες μια λεπτομέρεια η οποία μου φαίνεται καθοριστική: Στις 8 Δεκεμβρίου την παραμονή της επιχείρησης όλοι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονταν σε πάρτι το οποίο οργανώθηκε σε μεγάλο ξενοδοχείο των Βρυξελλών από τον πρέσβη του Κατάρ. Αυτό αποδεικνυεί την ατιμωρησία που χαρακτήριζε όλη αυτή την ομάδα” τόνισε ο Φοσκίνι.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο Τζόρτζι πρέπει να αποδείξει ότι η θέλησή του για συνεργασία με τους εισαγγελείς και τους δικαστικούς των Βρυξελλών είναι πράγματι ειλικρινής και να δώσει ακόμη περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν τις έρευνες. Κατά τον ίδιο, είναι σαφές ότι ο Τζόρτζι με τη στάση που κρατά στοχεύει σε έναν συμβιβασμό για μια ουσιαστική μείωση της ποινής του.

Δεν έχουν πειστεί οι βελγικές Αρχές για την Καϊλή

Την ίδια ώρα, ο Φοσκίνι δηλώνει ότι είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μία πεπειραμένη πολιτικός σαν την Καϊλή δεν ήξερε τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι της.

“Πιστεύω ότι οι δικαστικοί δεν έχουν πειστεί και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Καϊλή παραμένει ακόμα στη φυλακή, ενώ άλλοι πρωταγωνιστές αφέθηκαν ελεύθεροι” κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΤΗΕΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα