“Αν ο Φέντερερ δούλευε μαζί μου…”

Ο κορυφαίος αναλυτής τένις, Κρεγκ Ο’Σάνεσι θεωρεί πως ο Ρότζερ Φέντερερ θα είχε εντελώς διαφορετικό h2h κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ αν συνεργαζόταν μαζί του!

Είναι ο επιμελητής όλων των αφιερωμάτων της ATP World Tour που αφορούν όλων των ειδών τα στατιστικά στο τένις!

Στρατηγικές παιχνιδιού σε κρίσιμες φάσεις, στόχευση σε συγκεκριμένο stroke του αντιπάλου, επιλογή του σωστού σερβίς την

κρίσιμη ώρα και άλλα πολλά, όλα περνούν από το “κόσκινο” του κορυφαίου αναλυτή ο οποίος δεν ξέφυγε από το “μικροσκόπιο” του Νόβακ Τζόκοβιτς που τον πρόσθεσε στην ομάδα του στο κομμάτι της τακτικής!

Ο Ο’Σάνεσι δεν πιστεύει απλά ότι η στατιστική είναι χρήσιμη στο τένις. Είναι θιασώτης της άποψης ότι μελετώντας τη θα αυξήσεις συντριπτικά τις πιθανότητες να επικρατήσεις επί του αντιπάλου σου.

Αναλυτικά, αναφέρει: “Αν ο Φέντερερ, δούλευε μαζί μου, είμαι 200% σίγουρος ότι θα είχε θετικό h2h απέναντι στον Ναδάλ. Έχω παίξει τένις, ακολούθησα και τον δρόμο της δημοσιογραφίας και πάντα ήμουν ανάμεσα σε δύο δρόμους, του δημοσιογράφου και του προπονητή”.

“Είτε παρατηρείς έναν αγώνα αρχαρίων είτε επαγγελματικό, η αντίληψη στη δουλειά μου είναι η ίδια. Υπάρχουν στρατηγικές που πρέπει να χρησιμοποιήσεις και άλλες που πρέπει να αποφύγεις αναλόγως του στιλ σου αλλά και του αντιπάλου. Φυσικά, οι επαγγελματίες έχουν άλλο εύρος χτυπημάτων και άλλες ταχύτητες αλλά η ουσία είναι περίπου η ίδια!”

“Ό,τι θέλω να ξέρω από ένα ματς, το παίρνω από τα στατιστικά του υπολογιστή. Έπειτα, έρχεται η ανάλυση και η ανάπτυξη ενός σχεδίου για να βοηθήσω τον παίκτη με τον οποίο συνεργάζομαι”.

Κώστας Αϊτάκης

The post “Αν ο Φέντερερ δούλευε μαζί μου…” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα