Αν μπορείτε… κερδίστε τον – VIDEO

21:03 3/5/2018 - Πηγή: Tennis24
Ένας μαγικός Στέφανος Τσιτσιπάς, δεν λογάριασε κούραση και δυναμικότητα αντιπάλου και πραγματοποίησε φοβερή ανατροπή εις βάρος του Κέβιν Άντερσον, Νο1 του ταμπλό στο Estoril Open, για να προκριθεί στα προημιτελικά του θεσμού!

Δεν τον σκιάζει φοβέρα καμιά!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν φοβήθηκε ούτε το θεόρατο εμπόδιο του Κέβιν Άντερσον και πραγματοποιώντας απίστευτη εμφάνιση με δεδομένο ότι προερχόταν από πολλά συνεχόμενα κουραστικά παιχνίδια, επιβλήθηκε με σπουδαία ανατροπή του Νο1 του ταμπλό στο Millenium

Estoril Open για να προκριθεί στα προημιτελικά του θεσμού στην Πορτογαλία!

Αν και βρέθηκε πίσω με σετ, ο “Στεφ” παρουσιάστηκε υπέρμετρα ψύχραιμος και έχοντας την προσήλωσή του καθαρά και μόνο στην νίκη, δεν έδειξε σημάδια κόπωσης και επικράτησε με 6-7(3), 6-3, 6-3 του Νοτιοαφρικανού Κέβιν Άντερσον Νο8 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Dayumm, @StefTsitsipas…#EstorilOpen pic.twitter.com/IgirL0alq1

Tennis TV (@TennisTV) 3 Μαΐου 2018


Τι κι αν προέρχεται από μια επίπονη εβδομάδα, ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος φιγουράρει στο Νο44 της παγκόσμιας κατάταξης μετά την συμμετοχή του στον τελικό του Barcelona Open πριν πέντε ημέρες, έδειξε για άλλη μια φορά από τι μέταλλο είναι φτιαγμένος.

Χωρίς να παρουσιάσει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα την μαχητικότητα και την ενέργειά του, ο 19χρονος Στέφανος έδειξε στον κατά 12 χρόνια μεγαλύτερό του, Άντερσον, πως είναι να παίζεις στο… χώμα.

Άλλωστε, ο Νοτιοαφρικανός δεν φημίζεται για τις ικανότητές του στην κόκκινη επιφάνεια και αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι για τον ίδιο φέτος εκεί. Ο Άντερσον κέρδισε ένα πολύ καλό πρώτο σετ για τον ίδιο στο τάι μπρέικ, όμως στην συνέχεια το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει έξι από τα επόμενα 18 γκέιμς και να φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από το court μετά από 2 ώρες και 15 λεπτά αγώνα.

Επόμενος αντίπαλος για τον Τσιτσιπά αύριο, Παρασκευή, στις 15:00GR, ο Ισπανός Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα, ο οποίος με την σειρά του λίγο νωρίτερα είχε επιβληθεί με μεγαλειώδη ανατροπή του Βρετανού Κάμερον Νόρι. Ο Μπαένα βρίσκεται στο Νο77 του κόσμου και είναι σπεσιαλίστας στο χώμα!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους δυο αθλητές να ρίχνουν μεγαλύτερο βάρος στον τρόπο παιχνιδιού τους, στην διατήρηση αλώβητου του σερβίς τους. Ο Άντερσον σαν… βαρύς server δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, με τον Τσιτσιπά πάντως να μην συναντά επίσης δυσκολίες.

Κανένα μπρέικ πόιντ για τους δυο τενίστες μέχρι και το 4-4 του πρώτου κομματιού της αναμέτρησης κι όλα έδειχναν πως η… ρώσικη ρουλέτα του τάι μπρέικ, ήταν κοντά.

Μοναδική απειλή για σερβίς, το μπρέικ πόιντ-σετ πόιντ του Κέβιν Άντερσον στο 4-5 υπέρ του, όταν κι ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε να επιδείξει μεγάλη ψυχραιμία και να αποφύγει ένα μοιραίο λάθος που θα τον οδηγούσε στην απώλεια του σετ με μπρέικ(4-6).

Τελικά, αφού έσωσε την μοναδική ευκαιρία του Νοτιοαφρικανού να πάρει το σετ πριν το τάι μπρέικ, το ματς οδηγήθηκε στο 6-6. Εκεί όμως, ο Κέβιν Άντερσον ήταν πολύ καλύτερος, εκμεταλλεύτηκε τα επιπόλαια λάθη και την ατυχία του “Στεφ” και άνετα, με 3-7, κατέκτησε το σετ κι έγραψε το 0-1 υπέρ του!

Όσο… προσεκτικό ήταν το παιχνίδι στο πρώτο σετ του αγώνα με τους δυο αθλητές να προσπαθούν να διατηρούν τα σερβίς τους, τόσο… απρόσεκτο ήταν στην συνέχεια, ειδικότερα από πλευράς Άντερσον.

Πρώτο μπρέικ πόιντ για τον Νοτιοαφρικανό στο 2-2 του δευτέρου σετ, με τον Άντερσον να φτάνει μια ανάσα από το προβάδισμα με σετ και με μπρέικ, που ίσως σήμαινε και την… κατάρρευση, τόσο ψυχολογική όσο και αγωνιστική του Στέφανου Τσιτσιπά.

Από την στιγμή που δεν ήρθε όμως το μπρέικ εκεί, ο Έλληνας “χτύπησε” στο αμέσως επόμενο γκέιμ. Πρώτη δημιουργία μπρέικ πόιντ για τον “Στεφ”, αξιοποίησή της και… 4-2 γρήγορα-γρήγορα για τον ίδιο.

Ο Τσιτσιπάς δεν ήθελε να κάνει λάθος και διατηρώντας υποδειγματικά το σερβίς του έφτασε στο 1-1 με συνοπτικές διαδικασίες, με 6-3 τελικό σκορ υπέρ του στο δεύτερο σετ, μετά και από μόλις 38 λεπτά αγώνα εκεί.

Όλα θα κρινόντουσαν στο τρίτο και καθοριστικό κομμάτι της αναμέτρησης. Εκεί, παρά την κόπωση και την απειρία, σε σχέση με τον αντίπαλό του, ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε γιατί βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους “χωματάδες” της φετινής σεζόν μέχρι στιγμής.

Μεγάλο παιχνίδι, ψυχωμένος Τσιτσιπάς και σπουδαία νίκη στα τρία σετ για τον 19χρονο πρωταθλητή μας ο οποίος σφράγισε την συγκεκριμένη νίκη με δυο μπρέικ στο καθοριστικό κομμάτι της αναμέτρησης!

Τι κι αν ο Άντερσον είναι από τους καλύτερους servers στο Tour, ο Τσιτσιπάς έδειξε την κλάση του και τον “τιμώρησε” παραδειγματικά, “σπάζοντας” το σερβίς του στο πέμπτο και το ένατο γκέιμ του τρίτου σετ για να πανηγυρίσει εν τέλει μια σπουδαία νίκη.

Περισσότερα σε λίγο…

Πέμπτη 3/5: 2ος Γύρος Millenium Estoril Open

Tsitsipas (Greece) beat Anderson (South Africa) 6-7(3), 6-3, 6-3

Carballes Baena (Spain) beat Norrie (Great Britain) 5-7, 6-2, 7-6(1)

MILLENIUM ESTORIL OPEN DRAW | OOP (-2h) | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αν μπορείτε… κερδίστε τον – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα