Αλιασίμ: “Δεν είμαι καλύτερος απ’τον Στέφανο”

Διαφωνεί ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ με την τοποθέτηση του Στέφανου Τσιτσιπά

Είναι δύο από τα σπουδαιότερα ταλέντα που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια στα courts.

Στέφανος Τσιτσιπάς και Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, έχουν ήδη αφήσει το αποτύπωμά τους στο ATP Tour ενώ έχουν ξεκινήσει ένα rivalry που αναμένεται να μας απασχολήσει πολύ έντονα τα επόμενα χρόνια.

Ο Στέφανος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ τον νεαρότερό του Καναδό, σε πέντε συνολικά αναμετρήσεις (τρεις στα juniors και δύο

σε επίπεδο ανδρών).

Η πρόσφατη ήττα από τον Αλιασίμ στο Queen’s του Λονδίνου, ανάγκασε τον Τσιτσιπά να χαρακτηρίσει καλύτερο τενίστα, από τον ίδιο, τον Αλιασίμ κάτι που δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο Καναδός.

“Ίσως το match up να με ευνοεί και ναι, όταν παίζουμε αντίπαλοι αυτό να με ευνοεί όμως θα ήταν λάθος να πούμε ότι είμαι καλύτερος τενίστας από αυτόν. Αν κοιτάξετε τα αποτελέσματά του, θα καταλάβετε. Έχει ήδη τρεις τίτλους σε διαφορετικές επιφάνειες και έχει κερδίσει όλους τους top τενίστες, Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Φέντερερ. Οπότε, αντικειμενικά είναι καλύτερος. Έχει καλύτερη κατάταξη και είναι καλύτερος από εμένα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καναδός.

Ο Αλιασίμ τον Αύγουστο θα γίνει 19 ετών ενώ τον ίδιο μήνα ο Στέφανος θα κλείσει τα 21 του χρόνια.

Έχουν ακριβώς δύο χρόνια διαφορά κι όμως ο Καναδός δείχνει το ίδιο δυνατός και ώριμος με τον αντίζηλό του.

Χαρακτηριστικό του Αλιασίμ, είναι η τρομακτική πνευματική δύναμη και η διαχείριση των κρίσιμων καταστάσεων, όπως έδειξε και στην πρόσφατη αναμέτρηση με τον Τσιτσιπά στο Queens, σώζοντας και τα εφτά break points του αντιπάλου του. Αντίθετα, εκμεταλλεύτηκε τις δικές του ευκαιρίες και πέτυχε τρία breaks στο σερβίς του Στέφανου.

Για το πως εξηγεί αυτή τη συμπεριφορά, ο Αλιασίμ τόνισε: “Γι’αυτό δουλεύω. Όταν είμαι στην προπόνηση ή στο γυμναστήριο, σκέφτομαι να είμαι απόλυτα έτοιμος για αυτού του τύπου τα ματς οπότε όταν έρχεται αυτή η μέρα, είμαι προετοιμασμένος και νιώθω έτοιμος να παίξω”

Ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ έχει κερδίσει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια σε χρηματικά έπαθλα τους τελευταίους έξι μήνες ενώ έχει αγωνιστεί σε τρεις τελικούς.

Βρίσκεται στο career high No21 της παγκόσμιας κατάταξης και ετοιμάζεται για το πρώτο, μόλις, Wimbledon της καριέρας του!

The post Αλιασίμ: “Δεν είμαι καλύτερος απ’τον Στέφανο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα