Αισθάνομαι καλά, είμαι έτοιμος για όλα – VIDEO

Σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο Ράφαελ Ναδάλ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην media day πριν την έναρξη του Monte Carlo Masters. Έτοιμος για όλες τις προκλήσεις στο χώμα ο Ισπανός…

Και πως θα μπορούσε να μην είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση ο Ράφα Ναδάλ, αφού γνωρίζει πως από εδώ και στο εξής ξεκινάει η δική του σεζόν, η σεζόν στην οποία δεν σκοπεύει -και πάλι- να αφήσει κανέναν άλλον αθλητή να γευτεί… χαρά.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης κάθε χρόνο πριν την χωμάτινη περίοδο, τουλάχιστον πέρσι και φέτος

δηλαδή, είναι με… ερωτηματικά. Πέρσι προερχόμενος από τραυματισμό, κανείς, ή έστω λίγοι, δεν περίμενε την κυριαρχία του στην clay court season.

Φέτος, έχοντας πάλι έναν πρόσφατο τραυματισμό και όντας χωρίς πολλά παιχνίδια στα πόδια του, είναι αμφίβολη η πορεία του στις διοργανώσεις που αγαπάει όσο τίποτε άλλο, αλλά τον… αγαπάνε κι αυτές.

Στην media day πριν την έναρξη του πρώτου Masters της σεζόν στο χώμα όμως, ο Ράφα εμφανίστηκε κάθε άλλο από προβληματισμένος και αμφίβολος για την πορεία του στην συνέχεια της χρονιάς.

“Αισθάνομαι καλά και είμαι έτοιμος” ανέφερε μεταξύ άλλων, πράγμα που δείχνει το πόσο πιστεύει στις ικανότητές του και δείχνει την προσήλωση στους στόχους του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ναδάλ στην media day:

“Δεν προπονούμαι σκεπτόμενος τον τραυματισμό μου. Δεν τα πηγαίνω και πολύ καλά με τους αριθμούς, δεν γνωρίζω όλα τα ρεκόρ που έχω κάνει στο χώμα και σε αυτήν την διοργάνωση, αλλά αισθάνομαι καλά, προπονούμαι καλά και νομίζω πως παίζω με το κατάλληλο πάθος και την σωστή ένταση, ενώ βρισκόμαστε μια ανάσα από το ντεμπούτο μου στον θεσμό.

Δεν έχω δοκιμάσει τον εαυτό μου στο 100% μετά τον τραυματισμό, δεν ξέρω αν θα βρίσκομαι στα καλύτερά μου και πραγματικά δεν γίνεται να γνωρίζω αν έχω διάρκεια στο παιχνίδι μου. Αυτό που ξέρω όμως, είναι πως αισθάνομαι καλά, έπαιξα κάποια θετικά σετ στο Davis Cup και η ψυχολογία μου είναι αρκετά ανεβασμένη, αυτό με βοηθάει.”

“Αγαπάω πολύ το Μόντε Κάρλο”

“Μου αρέσει να παίζω εδώ, ο καιρός είναι ωραίος και όλα κυλάνε όπως τα θέλω. Το να βρίσκομαι στο Μόντε Κάρλο, πάντα με κάνει να αισθάνομαι όμορφα, γιατί θυμάμαι κάποιες όμορφες στιγμές που έχω περάσει εδώ. Όταν θα έρθει η ώρα να αγωνιστώ, θα πρέπει να είμαι στα καλύτερά μου.

Αυτό είναι το πρώτο μου τουρνουά για φέτος, αν εξαιρέσει κανείς το Αυστραλιανό Όπεν και ελπίζω να τελειώσει έτσι όπως εγώ θέλω, καθώς είμαι ενθουσιασμένος με την επιστροφή μου στην ενεργό δράση. Προσπαθώ πάντοτε να είμαι προσηλωμένος και προσεκτικός στις αρχές του κάθε τουρνουά. Κάθε ματς που θα κερδίζω θα είναι σημαντικό για εμένα.”

“Όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι, φέτος είναι πιο δύσκολο από ότι πέρσι. Αυτό, γιατί την πρώτη φορά όσο ήμουν τραυματίας μπορούσα να κάνω άλλα πράγματα, να περάσω τον χρόνο μου παίζοντας γκολφ, ή κάποια άλλα αθλήματα.

Τώρα, είχα τέτοιο πρόβλημα, που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα από αυτά. Αναγκαστικά καθόμουν και περίμενα, περίμενα, περίμενα. Δούλευα την αποθεραπεία μου, αλλά ως εκεί, δεν μπορούσα να περάσω τον χρόνο μου κάπως αλλιώς. Έτσι, δεν μπορούσα να βγάλω από το κεφάλι μου καθόλου τον τραυματισμό μου.

Το μόνο πράγμα που έκανα, ήταν να περνάω πολύ χρόνο στην Rafa Nadal Academy και να ελέγχω κάποια πράγματα από κοντά πια. Δεν μπορούσα να βρίσκομαι στο court και να αλλάζω μπαλιές με τα παιδιά που προπονούνται, καθώς δεν μπορούσα καν να κουνηθώ. Δεν είμαι επίσης υποστηρικτής της… τηλεόρασης, για αυτό τις υπόλοιπες ώρες περνούσα χρόνο με τους φίλους μου.”

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αισθάνομαι καλά, είμαι έτοιμος για όλα – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα