Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός μου

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για τον σπουδαιότερο αντίπαλο που έχει όλα αυτά τα χρόνια στο tour κι αυτός είναι ο Ράφαελ Ναδάλ

Έχουν συναντηθεί τις περισσότερες φορές από οποιοδήποτε ζευγάρι στην ιστορία του αθλήματος και οι αναμετρήσεις τους πάντα συνοδεύονται από μεγάλη ένταση, πάθος, θέαμα και θέληση για τη νίκη.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να γυρίσει υπέρ του το head to head με τον Ράφαελ Ναδάλ (27-25) τον οποίον χαρακτήρισε τον μεγαλύτερό

του αντίπαλο, στο βιβλίο “Facing Nadal” που φιλοξενεί δηλώσεις κορυφαίων τενιστών για την εμπειρία τους να αντιμετωπίζουν τον Ισπανό αθλητή.

“Δίχως αμφιβολία, είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος που είχα ποτέ στην καριέρα μου” είπε ο Νόλε που προηγείται 27-25 στις νίκες του Ναδάλ.

Η εμπειρία, όμως, του Πατ Κας φαίνεται να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο βιβλίο και να αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα νικητή που είχε ο Ναδάλ από μικρή κιόλας ηλικία.

“Έπαιξα με τον Ναδάλ, λίγες εβδομάδες πριν κλείσει τα 15 του χρόνια, στη Μαγιόρκα. Ο Μπόρις Μπέκερ είχε αποσυρθεί από ένα ματς βετεράνων και καλέσανε εμένα την τελευταία στιγμή. Φυσικά δέχθηκα.

Έπαιξε ακριβώς όπως παίζει και τώρα. Προφανώς και δεν χτυπούσε τη μπάλα τόσο δυνατά αλλά είχε την ίδια ένταση και με πολύ βαρύ σπιν. Ήμουν σοκαρισμένος. Βέβαια, ήταν μικρός και εννοείται ότι δεν ήταν κάτι που δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Το κοινό ήταν ενθουσιασμένο όταν κέρδισε το πρώτο σετ. Εγώ ίσως ήμουν πιο ευγενικός απ’ότι έπρεπε. Στο 2ο σετ είπα ‘τέρμα, δεν θα είσαι πια καλός μαζί του. Μπορεί να σε κερδίσει’. Οπότε, άρχισα να παίρνω πρωτοβουλίες, να παίζω σερβίς/βολέ και και τελικά το πήρα αρκετά άνετα, 6-2 θυμάμαι.

Μετά είχαμε match tie break στους 10 πόντους. Τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία του, θα είχαν καταρρεύσει πνευματικά. Αυτός βρισκόταν παντού μέσα στο court. Έβγαζε απίστευτους winners. Εγώ ήμουν 38 ετών τότε και χτυπούσα τη μπάλα πολύ καλά.

Έχασα το ματς. Δεν θυμάμαι το σκορ. Ήταν κοντά αλλά θυμάμαι ότι δεν έχασε τη ψυχραιμία του καθόλου. Προφανώς δεν είχε να χάσει τίποτα αλλά ήταν εντυπωσιακό. Πήγαμε στα αποδυτήρια τον κοίταξα και σκέφτηκα: “Αυτό το παιδί είναι το κάτι άλλο”

The post Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός μου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα