Ραντβάνσκα: “Σκεφτόμουν εδώ και καιρό να αποσυρθώ”

Η Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα είπε αντίο πριν λίγο καιρό στο τένις σε ηλικία μόλις 28 ετών. Η Πολωνή μιλώντας σε εφημερίδα της πατρίδας της, εξήγησε τους λόγους που την ώθησαν σε αυτή την απόφαση…

Μια από τις κορυφαίες Πολωνές τενίστριες όλων των εποχών, η Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα, ανακοίνωσε μέσα στο Νοέμβριο πως αποσύρεται από το άθλημα.

Μιλώντας στην Πολωνική εφημερίδα “Przeglad Sportowy”, η 28χρονη επεσήμανε πως σκεφτόταν εδώ και πολύ καιρό να ανακοινώσει κάτι τέτοιο, λόγω των πολλαπλών τραυματισμών της, που δεν την άφησαν ποτέ να κάνει αυτό που αγαπάει,

όπως θέλει.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Το σκεφτόμουν καιρό. Πιστέψτε με, δεν ήταν μια βεβιασμένη απόφαση. Πάλευα με τις σκέψεις μου για εβδομάδες, έψαχνα κάθε δυνατή και αδύνατη λύση. Μιλούσα συνέχεια με γιατρούς και φυσιοθεραπευτές, αναλύοντας την κατάσταση της υγείας μου.

Αφού πήρα αρκετές πληροφορίες και κατάλαβα ακριβώς σε τι κατάσταση βρίσκομαι, αποφάσισα πως δεν πρέπει να συνεχίσω να παίζω τένις.

Εφόσον δεν μπορώ να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο, καλύτερα να μην παίζω καθόλου. Έχω προβλήματα στα πόδια μου, αλλά και γενικότερα σε ολόκληρο το σώμα μου. Το μόνο καλό είναι πως πλέον, επειδή δεν προπονούμαι, δεν πονάω 24 ώρες το 24ωρο.

Μέχρι πρόσφατα, σηκωνόμουν κατά τη διάρκεια της βραδιάς με κράμπες. Το γυναικείο τένις έχει αλλάξει πολύ.

Είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με 10-12 χρόνια πίσω. Ο κόσμος έχει αλλάξει και αν ήθελα να αγωνίζομαι, θα έπρεπε να πηγαίνω στα μικρότερα τουρνουά 100% έτοιμη, μιας και υπάρχει πολύ μεγαλύτερος ανταγωνισμός από όσο υπήρχε παλιά”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ραντβάνσκα: “Σκεφτόμουν εδώ και καιρό να αποσυρθώ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα