US Open: Αποφασισμένος να βάλει τέλος στην κατάρα

Το 2018, στο ντεμπούτο του στο US Open, ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στο 2ο γύρο από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ. Το 2019 ήταν άτυχος στην κλήρωση καθώς στον 1ο γύρο του έπεσε ο Αντρέι Ρούμπλεφ και ηττήθηκε σε τέσσερα κλειστά σετ.

Την επόμενη χρονιά (2020), απώλεσε 5 match points στην ήττα από τον Μπόρνα Τσόριτς στον 3ο γύρο ενώ το 2021 αποκλείστηκε και πάλι στα 5 σετς στη φάση των “32”, αυτή τη φορά από τον Κάρλος Αλκαράθ.

Φέτος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς

είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στην κακή παράδοση που έχει στη Νέα Υόρκη και η κλήρωση του δίνει αυτή τη δυνατότητα.

“Νιώθω πραγματικός Νεοϋορκέζος αυτές τις μέρες” παραδέχθηκε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή από το Flushing Meadows υπογραμμίζοντας τις διαφορετικές συνθήκες στη Νέα Υόρκη με το Σινσινάτι καθώς και τη διαφορά των 5 σετ στο US Open.

“Υπάρχει περισσότερη ζέστη και υγρασία εδώ απ’ότι στο Σινσινάτι. Η φυσική μου κατάσταση θα παίξει σημαντικό ρόλο, ξεκινώντας δυνατά σε αυτό το τουρνουά. Θα αντιμετωπίσουμε ματς των 5 σετ, κάτι που είναι πολύ απαιτητικό σωματικά.

Δεν περίμενα να βρίσκομαι στον τελικό του Σινσινάτι. Απλά κατάφερα να παίξω σπουδαίο τένις και έδειξα ικανός να πάω βαθιά στο τουρνουά. Όλοι παλεύουν για το τρόπαιο, συμπεριλαμβανομένου κι εμένα. Όλοι θέλουν να πιέσουν τον εαυτό τους στο μέγιστο. Το τουρνουά θα είναι πολύ απαιτητικό για όλους” είπε ο 24χρονος Έλληνας πρωταθλητής.

Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στην παρουσία του Μαρκ Φιλιππούση στην ομάδα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Νομίζω ότι ταίριαξε από την πρώτη στιγμή. Προσφέρει καλή ισορροπία. Ο πατέρας μου τον σέβεται πολύ. Αυτός τον έφερε στην ομάδα”.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-7h)

The post US Open: Αποφασισμένος να βάλει τέλος στην κατάρα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα