Ριμπάκινα: “Δεν νιώθω σαν πρωταθλήτρια του Wimbledon”

Η Έλενα Ριμπάκινα ετοιμάζεται για την 4η συμμετοχή της στο Αμερικανικό Όπεν, μην έχοντας καταφέρει να ξεπεράσει τον 3ο γύρο στις τρεις προηγούμενες πορείες της στη Νέα Υόρκη.

Βέβαια, η φετινή της παρουσία στο US Open είναι διαφορετική από τις προηγούμενες αφού είναι η κάτοχος του Wimbledon,

έστω κι αν αυτό δεν αποτυπώθηκε στη βαθμολογία της.

Η 23χρονη Καζάκα, στη συνέντευξη Τύπου πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της στο τελευταίο Major της χρονιάς, είπε ότι δεν νιώθει πρωταθλήτρια του Wimbledon καθώς δεν πήρε καθόλου πόντους από την φοβερή της πορεία στο Λονδίνο, λόγω της τιμωρίας που επιβλήθηκε στη διοργάνωση εξαιτίας της απαγόρευσης συμμετοχής σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές.

Αυτή την εβδομάδα η Ριμπάκινα είναι στο Νο25 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο αν είχε πάρει 2000 βαθμούς στο Wimby, θα βρισκόταν στη 10η θέση της WTA Rankings.

“Ήταν το όνειρό μου να κερδίσω το Wimbledon. Είναι κρίμα. Νιώθω ότι δεν είμαι πραγματικά πρωταθλήτρια του Wimbledon. Δεν είναι δίκαιο αυτό. Φυσικά, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Ήταν μια απόφαση που είχε ήδη παρθεί. Δεν μιλάω μόνο για μένα, οι αποφάσεις αυτές επηρεάζουν πολλούς τενίστες” είπε η Ριμπάκινα που έχει γεννηθεί στη Μόσχα.

Η Καζάκα τενίστρια μίλησε για έλλειψη ηγετών στο χώρο του τένις και ανέφερε το σύνηθες φαινόμενο αρκετές νεαρές τενίστριες να εγκαταλείπουν το άθλημα.

“Δεν εκπλήσσομαι όταν υπάρχουν αρκετά παραδείγματα όπου νέοι τενίστες έχουν απίστευτα αποτελέσματα και στο τέλος αποφασίζουν να αποσυρθούν από το τένις. Υπάρχει θέμα εδώ. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πιστεύω ότι είναι κάτι που πρέπει να βελτιωθεί. Είναι κάτι που χρειάζεται να μιλήσουμε περισσότερο”

The post Ριμπάκινα: “Δεν νιώθω σαν πρωταθλήτρια του Wimbledon” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα