Να ξορκίσει την κατάρα! – VIDEO

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα επιχειρήσει σε λίγες ώρες να “γκρεμίσει” τις ελπίδες του Ρότζερ Φέντερερ για τον όγδοο τίτλο του στο Σινσινάτι με την προϊστορία, στο συγκεκριμένο κορτ, να είναι καταφανώς κατά του!

Μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες τιτανομαχίες που έχει επιδείξει το άθλημα του τένις!

Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς έχουν “χτίσει” ένα απίστευτο rivalry 45 αγώνων με τον Νόλε να έχει μόλις μία νίκη παραπάνω από τον “Βασιλιά” (23-22) ενώ στη σκληρή επιφάνεια μοιράζονται τον εντυπωσιακό αριθμό

των 17 νικών έκαστος!

Οι αγώνες του είναι, ως επί το πλείστον, συγκλονιστικοί, ωστόσο ειδικά στο Σινσινάτι, υπάρχει ένας κυρίαρχος που είναι ξεκάθαρα ο Ελβετός σούπερσταρ!

Τρεις φορές έχουν αναμετρηθεί στο Οχάιο, όλες σε τελικό, και σε ισάριθμες περιπτώσεις ο Φεντ, δίχως μάλιστα να έχει χάσει ούτε σετ(!) πήρε τη νίκη και συνάμα τον τίτλο στερώντας από τον Νόλε το μοναδικό Masters που του λείπει!

Ο Τζόκοβιτς, μάλιστα, έχει χάσει άλλους δύο τελικούς στο Σινσινάτι, από τον Αντι Μάρεϊ το 2008 και το 2011.

Επιστρέφοντας στη μονομαχία Φέντερερ-Τζόκοβιτς στο τελευταίο Masters πριν το Αμερικανικό Όπεν, η πρώτη φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι ήταν το 2009 με τον Ελβετό να επικρατεί με 6-1, 7-5.

Ο Φέντερερ προερχόταν από ένα ονειρικό καλοκαίρι στο οποίο πανηγύρισε το πρώτο του (και μοναδικό εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) Ρολάν Γκαρός της καριέρας ενώ επέστρεψε στον “θρόνο” του Wimbledon μετά το “διάλειμμα” του 2008 και την οδυνηρή ήττα από τον Ραφαέλ Ναδάλ εκείνη τη σεζόν.

Ο Τζόκοβιτς ακόμα δεν είχε κάνει το ξεπέταγμα στο τουρ που είδαμε με όλη του τη μεγαλοπρέπεια το 2011 αλλά ήταν σταθερά στο Τοπ4 της παγκόσμιας κατάταξης με ένα Slam ακόμα στο ενεργητικό του.

Προερχόταν μάλιστα από ευρεία νίκη επί του Ραφαέλ Ναδάλ στα ημιτελικά του Σινσινάτι με 6-1, 6-4 για να φτάσει στον δεύτερο σερί τελικό του στο Οχάιο.

Ωστόσο, ο Ρότζερ Φέντερερ τον σταμάτησε με επιβλητικό τρόπο με τη σεζόν εκείνη να βρίσκει τον “Βασιλιά” παρόντα στον τελικό και των τεσσάρων(!) Grand Slam αλλά να χάνει το Αυστραλιανό Όπεν από τον Ραφαέλ Ναδάλ και το Αμερικανικό από τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο σε επικούς αγώνες!

Η δεύτερη φορά που συναντήθηκαν οι δύο τενίστες στο Σινσινάτι ήταν τρία χρόνια αργότερα και πάρα πολλά είχαν αλλάξει…

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν πια o τενίστας που κυριάρχησε με απίστευτο τρόπο στο τουρ το 2011 κατακτώντας τρία Slams ενώ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό κατακτώντας και το Αυστραλιανό Όπεν το 2012 σε εκείνον τον επικό τελικό με τον Ραφαέλ Ναδάλ έξι και πλέον ωρών.

Και πάλι το καλοκαίρι του 2012 κυλούσε καλά για τον Φέντερερ που είχε κατακτήσει λίγο καιρό πριν το έβδομο του Wimbledon μετά από δυόμισι χρόνια αποχής από Major.

Οι δυο τους ήταν οι κορυφαίοι seeded παίκτες εκείνης της χρονιάς και επιβεβαίωσαν την κατάταξη με την παρουσία τους στον τελικό με τον Φεντ να είναι και πάλι σαρωτικός, να κερδίζει το πρώτο σετ με bagel(!) και το δεύτερο στο tie break, 6-0, 7-6(7), για να πανηγυρίσει ακόμα έναν τίτλο στο αγαπημένο του Οχάιο…

Η πιο πρόσφατη μονομαχία τους ήταν το 2015!

Μιλάμε για τη χρονιά της απόλυτης κυριαρχίας του Νόβακ Τζόκοβιτς στο τουρ που θύμισε εποχές…2011 με την κατάκτηση του Αυστραλιανού Όπεν και του Wimbledon ενώ χρειάστηκε ένας επικός Σταν Βαβρίνκα για να του στερήσει το μόνο Major που του έλειπε, το Ρολάν Γκαρός.

Ο Φέντερερ έπαιζε απίστευτο τένις για 34χρονο τενίστα, ωστόσο, διαρκώς τον σταματούσε ο Τζόκοβιτς στις μεγάλες διοργανώσεις με συνέπεια να είναι κολλημένος στα 17 Major.

Χαμένος τελικός στο Wimbledon του 2014 και του 2015, χαμένος τελικός (με οδυνηρό μάλιστα τρόπο) και στο Αμερικανικό Όπεν εκείνης της χρονιάς με “θύτη” τον Serbinator.

Το Σινσινάτι, όμως, είναι μια άλλη ιστορία και εκεί ο Φεντ κέρδισε και πάλι με 7-6(1), 6-3 με μαγικό επιθετικό τένις!

Η γρήγορη επιφάνεια του τουρνουά είναι φυσικά “βούτυρο στο ψωμί” του Μαέστρου και δεν είναι τυχαίο ότι έχει τόσο μεγάλη επιτυχία στη συγκεκριμένη διοργάνωση!

Ο Νόλε θα κληθεί και πάλι, στην έκτη του απόπειρα συνολικά, να κάνει δικό του έναν από τους ελάχιστους τίτλους που δεν έχει πανηγυρίσει στο τουρ…

Και θα κληθεί να το κάνει κόντρα στον πιο επιτυχημένο παίκτη στην ιστορία του τουρνουά και όχι μόνο…

Κώστας Αϊτάκης

The post Να ξορκίσει την κατάρα! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα