Θρίαμβος Μπέρτενς στο Σινσινάτι! – VIDEO

Η Κίκι Μπέρτενς έσωσε match point της Σιμόνα Χάλεπ και κατάφερε, με μια φοβερή ανατροπή, να κερδίσει την κορυφαία τενίστρια στον κόσμο και να κατακτήσει τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας της! Εξαντλημένη η Ρουμάνα στο τρίτο σετ…

Η “μικρή” Ολλανδέζα μεγάλωσε!

Η 26χρονη Κίκι Μπέρτενς διάγει την πιο ώριμη σεζόν της στο τουρ που ανταμείβεται με τον πιο μεγάλο τίτλο της ζωής της!

Και δεν κέρδισε όποια και όποια αλλά την ασταμάτητη Σιμόνα Χάλεπ που έφτασε μια ανάσα από το double Μόντρεαλ-Σινσινάτι, έχασε

match point στο tie break του δεύτερου σετ αλλά άπαξ και ο αγώνας πήγε σε τρίτο σετ, οι δυνάμεις της την εγκατέλειψαν…

Η πιο φρέσκια και υπομονετική Μπέρτενς πήρε τελικά τη νίκη και τον έκτο και σπουδαιότερο τρόπαιο της καριέρας της μετά τη νίκη της με 2-6, 7-6(6), 6-2 απέναντι στην συγκινητική Ρουμάνα που τα έδωσε όλα τις τελευταίες δύο εβδομάδες κατακτώντας το Μόντρεαλ και χάνοντας στο νήμα στο Σινσινάτι!

Αυτός ήταν ο πρώτος Premier τίτλος για την Μπέρτενς που πλέον “χτυπά” για τα καλά την πόρτα του Τοπ10 κάτι που θα της δώσει ακόμα καλύτερο seeding ενόψει του Αμερικανικού Όπεν που ξεκινά σε μια περίπου εβδομάδα!

Αυτός ήταν ο τρίτος χαμένος τελικός της Χάλεπ στο Σινσινάτι αλλά δεν έχασε το χαμόγελό της ούτε στην απονομή όπου, αφού συνεχάρη την Μπέρτενς για τη νίκη της, αστειεύτηκε για το γεγονός ότι βρίσκεται συνέχεια στην ίδια θέση στο Οχάιο δίχως να παίρνει το βαρύτιμο τρόπαιο!

Σε συνέχεια των προηγούμενων εξαιρετικών της αγώνων στο Σινσινάτι, η Σιμόνα Χάλεπ μπήκε “σίφουνας” και στον τελικό αφήνοντας “άγαλμα” ακόμα και μία baseliner του επιπέδου της Μπέρτενς.

Aφού έσωσε σε ένα δύσκολο service game της, τρία break point της Ολλανδής αντιπάλου της, μετά πάτησε απότομα το γκάζι και άφησε πολύ πίσω την Μπέρτενς που έβλεπε τη Χάλεπ να είναι πιεστική και συνάμα αλάνθαστη!

Οι τρομερές της επιστροφές στα σχετικά αδύναμα σερβίς της Μπέρτενς έφεραν δύο συνολικά breaks και η Ρουμάνα Νο1 τενίστρια στον κόσμο προηγήθηκε με σετ και της απέμενε ακόμα ένα για να κάνει το τρομερό double σε Μόντρεαλ και Σινσινάτι.

Ωστόσο, στην αρχή του δεύτερου σετ σαν να έχασε λίγο την υπομονή της και άλλαξε την στρατηγική της πηγαίνοντας για winners και σύντομους πόντους.

Δεν της βγήκε και όχι μόνο αυτό αλλά έμεινε πίσω με 1-4 απέναντι στην Μπέρτενς που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη της Χάλεπ που οφείλονται φυσικά και στο δικό της πολύ σταθερό παιχνίδι.

Μία επίσκεψη του Ντάρεν Κέιχιλ σε ένα changeover έμοιαζε να βάζει τα πράγματα στη θέση τους με την Χάλεπ να επανακτά την ηρεμία της και να ισοφαρίζει σε 4-4 αλλά ακόμα είχε πολύ δουλειά να κάνει.

Η Μπέρτενς πέτυχε ένα δύσκολο hold εκεί σταματώντας το σερί των τριών κερδισμένων game της Ρουμάνας (έσωσε και ένα break point) ενώ στη συνέχεια είχε το πρώτο της set point στο service game της Χάλεπ.

Η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο το έσωσε και οι δυο τους έλυσαν τις διαφορές του σε ένα συγκλονιστικό tie break που ακολούθησε.

Η Χάλεπ προηγήθηκε 2-0 αλλά η Μπέρτενς άρχισε να βγάζει μερικές τρομερές επιθετικές μπάλες και πήρε το προβάδισμα μέχρι και το 5-3, ωστόσο, η Ρουμάνα είχε τελικά το δικό της match point στο 6-5.

Εκεί, η Μπέρτενς έβγαλε clutch στοιχεία, το έσωσε με ένα τρομερό forehand και μετά εκμεταλλεύτηκε δύο αβίαστα της εκνευρισμένης Χάλεπ για να ισοφαρίσει και να ανταμειφθεί για την μεγάλη βελτίωση στην απόδοσή της.

Κάπου εκεί, οι ανεξάντλητες δυνάμεις της Χάλεπ…τελείωσαν.

Το χαμένο match point στο δεύτερο έμελλε να είναι η τελευταία της ευκαιρία να κερδίσει τον τελικό μιας και στο τρίτο σετ ήταν φανερά εξαντλημένη σωματικά και πνευματικά και δεν μπόρεσε ούτε κατά διάνοια να ακολουθήσει τον ρυθμό της Μπέρτενς.

Δίχως να χρειαστεί να κάνει φοβερά πράγματα, η Ολλανδή απέφυγε τα εύκολα λάθη, έκανε επιθέσεις όποτε ήταν απολύτως απαραίτητο και άφηνε την Χάλεπ να κάνει τα λάθη.

Γρήγορα έφτασε σε διπλό break point, η Χάλεπ έκανε συγκινητική προσπάθεια να πάρει κάτι από το ματς (έκανε μέχρι και tweener) αλλά ήταν φύσει αδύνατον…

Η Μπέρτενς κέρδισε τον μεγαλύτερό τίτλο της καριέρας της και η Χάλεπ τον σεβασμό όλων των φίλων του τένις για δύο ακόμα καταπληκτικές εβδομάδες στο τουρ…

WESTERN AND SOUTHERN OPEN DRAW

Κώστας Αϊτάκης

The post Θρίαμβος Μπέρτενς στο Σινσινάτι! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα