The hard way! – VIDEO

Οπως και στους δύο προηγούμενους αγώνες του στο Μόντε Κάρλο, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ χρειάστηκε τρία σετ για να κάμψει την αντίσταση ενός συγκινητικού Ρισάρ Γκασκέ σε μια ακόμη ματσάρα μιας φοβερής μέρας προημιτελικών στο Πριγκηπάτο!

Λέγαμε για τον εκπληκτικό αγώνα του Μάριν Τσίλιτς με τον Κέι Νισικόρι που προηγήθηκε αλλά τελικά το ματς που ακολούθησε ανάμεσα στον Ρισάρ Γκασκέ και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ίσως, ήταν ακόμα καλύτερο!

Οι δύο τενίστες με το διαφορετικό στιλ μεν, έχουν τρομερή “χημεία” όταν τίθενται

αντίπαλοι όπως είχαν δείξει και πέρσι στο απίστευτο ματς που έδωσαν στο Μόντρεαλ (ο Ζβέρεφ είχε σώσει match point στο δρόμο για τη νίκη και μετά για τον τίτλο) και το ίδιο έκαναν και στον προημιτελικό του Monte Carlo!

Ο νεαρός Γερμανός τενίστας, ανήμερα των 21ων γενεθλίων του, έκανε το καλύτερο δώρο στον…εαυτό του μετά από ακόμα μία αγχωτική νίκη αυτήν την εβδομάδα στο Μονακό με 4-6, 6-2, 7-5 επί ενός εξαιρετικού Γκασκέ που φάνηκε να “ξανανιώνει” αυτήν την εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο πραγματοποιώντας εμφανίσεις του ένδοξου παρελθόντος.

Τελικά, μετά από εξαντλητική μάχη σχεδόν τριών ωρών, ο survivor Ζβέρεφ τα κατάφερε για ακόμη μια φορά και έχει κερδίσει διά πυρός και σιδήρου το εισιτήριο για τα ημιτελικά κόντρα στον Κέι Νισικόρι!

Θυμίζουμε πως το έτερο ζευγάρι έκλεισε νωρίτερα και είναι αυτό του Ραφαέλ Ναδάλ με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ!

Στα του ματς, πραγματικά χορτάσαμε τένις με τους δύο τενίστες να δίνουν ρεσιτάλ χτυπημάτων και εντυπωσιακών πόντων ξεσηκώνοντας στο πόδι το τυχερό κοινό που τους είδε από κοντά!

Ο Γκασκέ του πρώτου σετ ήταν σκέτη “μαγεία”…

Ο άνθρωπος γεννήθηκε για να γίνει τενίστας και το έδειξε με τις τρομερές του επιλογές στο πρώτο σετ που περιελάμβαναν ασύλληπτης ομορφιάς groundstrokes αλλά και πολλά καλοεκτελεσμένα dropshots που έπιασαν στον ύπνο τον Γερμανό.

Προηγήθηκε δύο φορές με διπλό break (4-1 και 5-2), ο Ζβέρεφ πήρε το ένα πίσω και τις δύο φορές αλλά ο Ρισάρ έκλεισε υπέρ του σετ και έδειχνε να πατά πολύ καλά και να είναι φρέσκος και έτοιμος για τη νίκη, την πρώτη του, αν την πετύχαινε, σε τέσσερα ματς κόντρα στον Γερμανό.

Ωστόσο, ο Ζβέρεφ ανέβασε στροφές στο δεύτερο σετ.

Εδειξε ότι και αυτός βρίσκεται σε καλή μέρα με φοβερά χτυπήματα από τη βασική γραμμή αλλά χρησιμοποίησε και αυτός πιο “καλλιτεχνικές” επιλογές με slice και dropshot πολυ αποτελεσματικά.

Ο Γκασκέ άρχισε να βγάζει μια κόπωση και τελικά, έχοντας υποστεί break συνολικά τρεις φορές, άφησε το σετ να φύγει για να ανασυγκροτηθεί ενόψει του επόμενου που θα έκρινε τα πάντα!

Το τρίτο σετ ήταν σκέτη απόλαυση…

Εκεί, είδαμε όλα τα πιθανά σενάρια: τον Ζβέρεφ να προηγείται με break, τον Γκασκέ να προηγείται με break, τον Γάλλο να χάνει δύο χρυσές ευκαιρίες για σπάσιμο σερβίς στο 4-4 και στο 5-5 που θα του έδιναν την ευκαιρία να σερβίρει για το ματς.

Τελικά, φανερά εξουθενωμένος και εντελώς άδειος πλέον από δυνάμεις, έκανε διπλό λάθος και βρήκε αποκούμπι μόνο στα dropshot στο τελευταίο game με τη στρατηγική να μην στέφεται από επιτυχία και να τον οδηγεί σε ακόμα μια ήττα από τον Γερμανό.

Να δούμε τι δυνάμεις έχουν απομείνει στον πολύ νεαρό τενίστα για τη συνέχεια μιας και έχει δαπανήσει πάρα πολύ χρόνο στο κορτ, όπως άλλωστε και ο επόμενός αντίπαλός του, ο Νισικόρι.

Οσον αφορά στον Γκασκέ, μας χάρισε και πάλι μια πολύ όμορφη τενιστική βαρδιά και ας έχασε, έχοντας προλάβει να σπάσει το φράγμα των 500 νικών καριέρας και έχοντας παίξει εξαιρετικό τένις αυτήν την εβδομάδα.

Παρασκευή 20/4: Προημιτελικοί Monte Carlo Masters
Nadal (Spain) beat Thiem (Austria) 6-0, 6-2
Dimitrov (Bulgaria) beat Goffin (Belgium) 6-4, 7-6(5)
Nishikori (Japan) beat Cilic (Croatia) 6-4 6-7(1) 6-3
A. Zverev (Germany) beat Gasquet (France) 4-6 6-2 7-5

MONTE CARLO MASTERS DRAW | OOP (-1h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post The hard way! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα