Η επιστροφή του Κέι! – VIDEO

Μετά από ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ματς που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, ο Κέι Νισικόρι κέρδισε έναν εξαιρετικό Μάριν Τσίλιτς και επέστρεψε σε ημιτελικά Masters τουρνουά μετά από 20 μήνες!

Σε ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, ματς του φετινού Monte Carlo Masters, ο Κέι Νισικόρι σφράγισε την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης και μαζί την οριστική επιστροφή του στο κορυφαίο επίπεδο!

Ο 29χρονος Ιάπωνας έπαιξε πολύ καλά, είχε ευκαιρίες (και match point) να κλείσει το ματς στα δύο

σετ αλλά ένας εκπληκτικός Μάριν Τσίλιτς έδειξε περίτρανα πόσο πολύ έχει βελτιωθεί στο χώμα οδηγώντας τον αγώνα σε τρίτο σετ!

Τελικά, ο “νίντζα” επικράτησε με 6-4, 6-7(1), 6-3 σε έναν εξουθενωτικό τρίωρο αγώνα από τον οποίο καλείται τώρα να ανακάμψει άμεσα για τον Σαββατιάτικο ημιτελικό κόντρα στον νικητή της αναμέτρησης Γκασκέ-Ζβέρεφ.

Παίχτηκε πραγματικά πολύ καλό χωμάτινο τένις από δύο τενίστες εξαιρετικούς στη βασική γραμμή με τον αγώνα να κρίνεται σε ελάχιστους πόντους μετά από τρία πολύ κλειστά σετ.

Από το πρώτο σετ φάνηκε το πόσο οριακά ο τρίτος χρονικά προημιτελικός της μέρας στο Πριγκηπάτο που περιελάμβανε εξαντλητικά ράλι, τον Τσίλιτς να είναι ελαφρώς πιο επιθετικός αλλά και τον Νισικόρι να θυμίζει όσο ποτέ τον παλιό καλό all court τενίστα.

Ο Ιάπωνας φαίνεται να έχει ανακάμψει για τα καλά από το θέμα που είχε στον καρπό και τα χτυπήματα του από τη βασική γραμμή ήταν μεγάλης ποιότητας ειδικά το trademark shot του, δηλαδή το backhand!

Στο πρώτο σετ, ήταν ο μόνος που δημιούργησε break point ευκαιρίες, δείγμα και της καλής λειτουργίας του σερβίς του, και τελικά με ένα σπάσιμο σερβίς έκανε το 1-0 έχοντας ήδη μοχθήσει πολύ για να το καταφέρει.

Το δεύτερο σετ ήταν όλα τα λεφτά στο ματς της Παρασκευής…

Τα “αίματα” άναψαν, τα σερβίς άρχισαν να γίνονται πιο ασταθή και η εξέλιξη του αγώνα εντελώς απρόβλεπτη!

Ο Τσίλιτς κλήθηκε από νωρίς να σώσει πέντε break point σε ένα game για να πληγώσει τον Νισικόρι στο αμέσως επόμενο και να προηγηθεί με 3-1 αλλά ο σαμουράι έκανε με τη μία break back!

Η κατάσταση φάνηκε να γέρνει ολοκληρωτικά στην πλευρά του όταν έκανε, στο καλύτερο χρονικά σημείο, ακόμα ένα σπάσιμο σερβίς για να σερβίρει για το ματς στο 5-4!

Εκεί, έφτασε σε τρία match point αλλά ένας ονειρικός Τσίλιτς έδειξε πραγματική αυτοθυσία σώζοντας τα πάντα και με ένα “Φεντερερικό” βολέ να κλειδώνει το break και τη ζωή του στο ματς!

Εχοντας πάρει “φωτιά” ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του tie break που ακολούθησε και με το ισοπεδωτικό 7-1 ισοφάρισε και φάνηκε να μπαίνει στο τρίτο σετ σε “καυτή” κατάσταση.

Η ήρεμη δύναμη που λέγεται Νισικόρι, όμως, δεν πανικοβλήθηκε, ξαναβρήκε την πνευματική του ισορροπία και χτύπησε διάνα όταν έπρεπε.

Οπως στο πρώτο σετ, δεν άφησε τον Τσίλιτς να απειλήσει το σερβίς του και με break στο 4-3, σέρβιρε για δεύτερη φορά για τον αγώνα, αυτή τη φορά καθ’όλα επιτυχημένα!

Αυτός είναι ο πρώτος ημιτελικός Masters για τον καλύτερο Ασιάτη τενίστα της τελευταίες δεκαετίας από το Τορόντο το 2016.

Μένει να δούμε πόση βενζίνη έχει μείνει στο ρεζερβουάρ του έχοντας πολύ λίγες ώρες ξεκούρασης μέχρι τον ημιτελικό του Σαββάτου.

Παρασκευή 20/4: Προημιτελικοί Monte Carlo Masters

Nadal (Spain) beat Thiem (Austria) 6-0, 6-2

Dimitrov (Bulgaria) beat Goffin (Belgium) 6-4, 7-6(5)

Nishikori (Japan) beat Cilic (Croatia) 6-4 6-7(1) 6-3

Κώστας Αϊτάκης

The post Η επιστροφή του Κέι! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα