Μαγεία Ναδάλ, διασυρμός Τιμ! – VIDEO

Πω πω ένας Ράφα… Ο κορυφαίος Ισπανός τενίστας έδωσε ένα αξέχαστο μάθημα τένις στην χωμάτινη επιφάνεια στον Ντομινίκ Τιμ, χάνοντας μόλις δυο γκέιμς από τον Αυστριακό, και προκρίθηκε βιαστικά στα ημιτελικά του Monte Carlo Masters.

Ένας εκνευριστικά ψύχραιμος και ήρεμος Ράφαελ Ναδάλ, έκανε άρτιο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενος στο μέγιστο τα πάμπολλα λάθη του Ντομινίκ Τιμ, τον έκανε να μοιάζει με παίκτη της σειράς, κερδίζοντας τον με 6-0, 6-2 στην μεταξύ τους μονομαχία στα προημιτελικά

του Monte Carlo Masters.

Λίγο η κούραση από το δύσκολο και γεμάτο ένταση χθεσινό παιχνίδι του Ντομινίκ Τιμ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, λίγο και η αγωνιστική ανωτερότητα σε όλους τους τομείς του Ράφα Ναδάλ στο court και ο Αυστριακός έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το Court Renier lll του Μονακό, έχοντας στις αποσκευές του μόλις… δυο γκέιμς.

Το “ντέρμπι” και η μάχη που προμηνυόταν μετά και τις περσινές φοβερές μονομαχίες των δυο ανδρών στην κόκκινη επιφάνεια, διαδέχθηκε μια παράσταση για έναν ρόλο, ένα κρεσέντο του Ράφα Ναδάλ, που είχε ως αποτέλεσμα τον διασυρμό του Αυστριακού.

Πλεόν, ο Ισπανός Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ βρίσκεται μόλις δυο νίκες μακριά από την υπεράσπιση του τίτλου του στο Μόντε Κάρλο και την 11η συνολικά κατάκτηση του τροπαίου, στο πρώτο χωμάτινο Masters της σεζόν στο χώμα.

The crown remains firmly in place!

of clay @RafaelNadal improves to 66-4 lifetime at #RolexMCMasters with 6-0 6-2 demolition of Dominic Thiem. pic.twitter.com/qOHgzzuuu9

Tennis TV (@TennisTV) 20 Απριλίου 2018


Στα ημιτελικά, περιμένει ήδη ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ ο οποίος νωρίτερα μέσα στην ημέρα εμφανίστηκε εξαιρετικός και πέρασε το εμπόδιο του Νταβίντ Γκοφάν στα δυο σετ, αν και χρειάστηκε να δεινοπαθήσει για να κάνει το 2-0.

Αυτήν, πρόκειται να είναι η 12η μονομαχία του Ισπανού με τον Βούλγαρο στο Tour. Ο “Matador” έχει το πάνω χέρι στο Η2Η, μιας και μετράει 11 νίκες σε βάρος μόλις μιας του “Ντίμι”.

Παράλληλα, αυτήν θα είναι και η τέταρτη συνάντησή τους στο χώμα, με τον Ντιμιτρόφ να έχει καταφέρει να έχει κερδίσει μόλις ένα σετ στις προηγούμενες τρεις, αυτό όμως στον προημιτελικό του 2013 στο Monte Carlo Masters!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στα του αγώνα, ο Ράφα Ναδάλ όχι απλά δεν συνάντησε προβλήματα στην επικράτησή του, αλλά έφτασε στην νίκη μετά από 80 λεπτά χωρίς να αφήσει τον αντίπαλό του να τον απειλήσει ποτέ, μη χάνοντας το προβάδισμα σε καμία περίπτωση στο ματς.

Εκρηκτικό ξεκίνημα του Ράφα, ο οποίος κέρδισε τους 13 από τους πρώτους 18 πόντους του αγώνα, κράτησε πολύ άνετα το σερβίς του δις, και εκμεταλλευόμενος την δεύτερη ευκαιρία για μπρέικ που του παρουσιάστηκε, έφτασε στο 3-0 με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Ισπανός έγινε το αφεντικό από πολύ νωρίς στην αναμέτρηση, μα δεν είχε όρεξη για παιχνιδάκια και κατάφερε να κάνει όσο πιο σύντομο γίνεται, το εναρκτήριο σετ του αγώνα κόντρα στον Αυστριακό.

Μη αφήνοντας τον αντίπαλό του να φτάσει ούτε καν έναν πόντο μακριά από κάποιο γκέιμ, ο Ναδάλ κατέκτησε και τα επόμενα τρία γκέιμς στο πρώτο σετ, έχοντας συνολικά 2/10 μπρέικ πόιντς, όχι και τόσο καλό ποσοστό δηλαδή, όμως με την… δουλειά να γίνεται.

Ξεκίνημα με αυτοκρατορικό bagel για τον Ισπανό, ο οποίος έδειξε τα δόντια του στον φοβισμένο και εξουθενωμένο ψυχολογικά κι αγωνιστικά Τιμ, ελέω και της δυνατής μάχης που είχε την προηγούμενη μέρα με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στο δεύτερο σετ, ο Ναδάλ δεν έριξε την ταχύτητα και τον ρυθμό του και έγινε ξανά ο άνθρωπος που είχε το πάνω χέρι για την κατάκτηση και αυτού του κομματιού, αφού προηγήθηκε εκ νέου με 3-0!

Εννιά διαδοχικά κερδισμένα γκέιμς για τον Ισπανό που έκανε ότι ήθελε στο court, χωρίς να λογαριάζει τα ατού και την δυναμικότητα του Τιμ, η οποία είχε πάει περίπατο ήδη, και την είχαν διαδεχθεί η νευρικότητα και η αμηχανία του, σε μεγάλο βαθμό μάλιστα.

Τελικά, πριν το double bagel έρθει ακόμη πιο κοντά για τον Αυστριακό, Νο7 του κόσμου, ο Τιμ έκανε μια μίνι αντεπίθεση και έφτασε σε μια επιτυχία, γιατί μόνο για επιτυχία μπορούμε να μιλάμε σε εκείνο το χρονικό σημείο, παίρνοντας το πρώτο του γκέιμ στον αγώνα(3-1)!

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι όμως για τον Ισπανό, ο οποίος αν κι έχασε ακόμη ένα γκέιμ λίγες στιγμές αργότερα, χωρίς να αφήσει τον αντίπαλό του να του απειλήσει το σερβίς, έφτασε άνετα στο 6-2 του δευτέρου σετ.

Πολύ άνετη νίκη για τον Ναδάλ, τελικά, ο οποίος έχασε μόλις δυο γκέιμς και φώναξε για ακόμη μια φορά γιατί είναι ο κορυφαίος τενίστας στο χώμα και σκοπεύει να τα πάρει και πάλι… σχεδόν όλα, στην clay court season.

Παρασκευή 20/4: Προημιτελικοί Monte Carlo Masters

Nadal (Spain) beat Thiem (Austria) 6-0, 6-2

Dimitrov (Bulgaria) beat Goffin (Belgium) 6-4, 7-6(5)

MONTE CARLO MASTERS DRAW | OOP (-1h) | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Μαγεία Ναδάλ, διασυρμός Τιμ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα