Κι όμως… το έχασε! – VIDEO

O Ράφαελ Ναδάλ αποκλείστηκε από τον 2ο γύρο του Abierto Mexicano, μετά από μια συναρπαστική μάχη τριών ωρών με τον Νικ Κύργιο

Έχοντας 0/9 break points στα δύο τελευταία σετ και ένα μεγάλο προβάδισμα στο καθοριστικό tie break, ο Ράφαελ Ναδάλ κατάφερε να χάσει ένα δικό του ματς και να αποκλειστεί από τη συνέχεια του Ακαπούλκου.

Ο top seed στο Abierto Mexicano Telcel ηττήθηκε με

3-6, 7-6(2), 7-6(6) από τον Νικ Κύργιο ο οποίος έσωσε 3 match points του αντιπάλου του στο τελευταίο tie break, κλείνοντας το ματς με πέντε συνεχόμενους πόντους!

Ο Ναδάλ γενικά δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τον Κύργιο, ωστόσο κάποια κρίσιμα λάθη σε καθοριστικές στιγμές του ματς, όπως το double fault στο 6-6 του 3ου tie break, του στοίχισαν ακριβά.

Περισσότερο, όμως, του στοίχισαν οι ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες σε ολόκληρο το ματς. Ο 32χρονος Ισπανός είχε 0/4 break points στο 2ο σετ και 0/5 στο 3ο σετ ενώ έχασε και το προβάδισμα με 6-3 και τριπλό match point, στο τελευταίο breaker.

Το Νο2 του κόσμου κέρδισε το 52% των πόντων του ματς (121/232) έναντι 48% του Κύργιου (111/232) ενώ είχε καλύτερα ποσοστά κερδισμένων πόντων, τόσο πίσω από το 1ο όσο και πίσω απ’το 2ο σερβίς του.

Ο Κύργιος είχε 58 winners (21 άσους) και 39 αβίαστα λάθη έναντι 49 και 17 αντίστοιχα του Ναδάλ.

Ήταν μόλις η δεύτερη ήττα του Ναδάλ στο Μεξικάνικο τουρνουά (15-2 ρεκόρ), μετά από αυτή από τον Σαμ Κουέρι στον τελικό του 2017.

Ο Κύργιος πέτυχε την τρίτη του νίκη κόντρα στον Ράφα, ισοφαρίζοντας το μεταξύ τους rivalry (3-3).

Στα προημιτελικά, ο 23χρονος Αυστραλός θα αντιμετωπίσει τον Στάνισλας Βαβρίνκα που κέρδισε 7-6(5), 6-4 τον Στιβ Τζόνσον.

Η αναμέτρηση κράτησε 3 ώρες και 3 λεπτά ενώ η ατμόσφαιρα στο κεντρικό court ήταν.. ποδοσφαιρική με τους Μεξικανούς να στέκονται πίσω απ’τους δύο αθλητές μέχρι το τελευταίο πόντο.

Η χειραψία στο τέλος ήταν εντελώς τυπική ανάμεσα στους Ναδάλ και Κύργιο, έχοντας κάποιες έντονες στιγμές μεταξύ τους στα τελευταία λεπτά.

The handshake (@TennisTV ) pic.twitter.com/a12MwHKA2m

— doublefault28 (@doublefault28) February 28, 2019

ABIERTO MEXICANO DRAW | OOP (-8h) | TV SCHEDULE

The post Κι όμως… το έχασε! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα