Spring Open: Σε δύο τελικούς ο Περβολαράκης!

Η εντυπωσιακή εβδομάδα στο Γιοχάνεσμπουργκ συνεχίζεται για τον Μιχάλη Περβολαράκη με τον Έλληνα τενίστα να εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στον τελικό του μονού, αλλά και του διπλού, στο τουρνουά των 25.000$ της ITF

O 25χρονος μετά από τη νίκη του απέναντι στον Ιάπωνα Ρίο Νογκούτσι στον προημιτελικό της Παρασκευής (24/9), επικράτησε και στον ημιτελικό του Σαββάτου (25/9) κερδίζοντας τον Νο2 του ταμπλό Μπέντζαμιν Λοκ

(Ζιμπάμπουε) με 6-4, 7-6(4) παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής (26/9).

Ο Περβολαράκης, ολοκλήρωσε τον ημιτελικό με 7 άσους, έχοντας 74% στο 2ο service (14/19) και 79% (37/47) στο 1ο, παραχωρώντας συνολικά 15 πόντους στον αντίπαλό του! 

Ο Έλληνας τενίστας χρειάστηκε μόλις ένα break (1ο set) για να φτάσει στη νίκη, αλλά και στον τελικό, σε τουρνουά της ITF, μετά από 2 περίπου χρόνια και το Ηράκλειο (Ιούνιος 2019), όπου και είχε επικρατήσει του Αμερικανού Χένρι Κρεγκ.

Στο 1ο set ο Έλληνας τενίστας εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη μοναδική του ευκαιρία για break παίρνοντας προβάδισμα με 5-4 για να το κλείσει αμέσως μετά με 6-4, ενώ στο 2ο set, το οποίο κρίθηκε στο tie-break, ο Περβολαράκης αν και βρέθηκε πίσω με 2/4, κατέκτησε τους επόμενους 5 πόντους εξασφαλίζοντας τη νίκη.

Στον τελικό της Κυριακής, ο Περβολαράκης θα αντιμετωπίσει τον νικητή από την αναμέτρηση του Βραζιλιάνου και Νο6 του ταμπλό, Ματέους Άλβες και του Βρετανού Άλαστερ Γκρέι.

Μαζί με Καλοβελώνη για τον τίτλο στο διπλό

Ωστόσο, ο Μιχάλης Περβολαράκης θα αγωνιστεί και στον τελικό του διπλού, όπου μαζί με τον Μάρκο Καλοβελώνη, ξεπέρασαν στον ημιτελικό της Παρασκευής την αντίσταση των Βασίλη Καρύπη (Ν. Αφρική) και Τζούλιαν Κας (Μ. Βρετανία) επικρατώντας στο super tie-break με 3-6, 6-3 10-5, μετά από 76 λεπτά. 

Το ελληνικό δίδυμο, μπορεί να τελείωσε το παιχνίδι με 6 διπλά λάθη, αλλά από την άλλη παραχώρησε μόλις 8 πόντους στο 1ο service (31/39), ενώ στο κρίσιμο super tie-break Περβολαράκης και Καλοβελώνης ήταν εξαιρετικοί.

Αν και έχασαν το σημαντικό προβάδισμα (5/1) με τους αντιπάλους τους να μειώνουν σε 5/4, ωστόσο στη συνέχεια κατέκτησαν τους 5 από τους τελευταίους 6 πόντους φτάνοντας στη νίκη, αλλά και στον τελικό του τουρνουά. 

Εκεί θα αντιμετωπίσουν τους Νοτιοαφρικανούς Άλεκ Μπέκλεϊ και Βον Χάντερ, με τους Περβολαράκη και Καλοβελώνη να θέλουν να κάνουν ό,τι και στο Ισραήλ τον Ιούνιο του 2019, όταν είχαν κατακτήσει τον τίτλο στο τουρνουά των 15.000$.

Θάνος Σταθόπουλος

The post Spring Open: Σε δύο τελικούς ο Περβολαράκης! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα