Laver Cup: Πρεμιέρα για Τσιτσιπά στη Βοστώνη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρίχνεται στη μάχη του Laver Cup στη 2η συμμετοχή του στη διοργάνωση, ανοίγοντας, αλλά και κλείνοντας το πρόγραμμα του Σαββάτου (25/9). 

Η αρχή θα γίνει κόντρα στον Νικ Κύργιο (20:00 GR), ενώ ο Έλληνας τενίστας θα αγωνιστεί και στο διπλό, στην τελευταία αναμέτρηση της ημέρας, όπου έχοντας ως παρτενέρ τον “χρυσό” Ολυμπιονίκη στο διπλό μικτό, Αντρέι Ρούμπλεφ, θα παίξουν κόντρα στους Τζον Ίσνερ και Νικ Κύργιο.

Τσιτσιπάς και Κύργιος έχουν αναμετρηθεί δύο φορές

στο παρελθόν με τον Αυστραλό να μετράει ισάριθμες νίκες τόσο στο Citi Open του 2019 στην Ουάσιγκτον, όσο και λίγους μήνες αργότερα στους ομίλους του ATP Cup

Και οι δύο έχουν να αγωνιστούν από το US Open, ωστόσο ο Κύργιος, από το Wimbledon και μετά τον τραυματισμό του, έχει σημειώσει μόλις μια νίκη σε τέσσερα τουρνουά που έχει αγωνιστεί (Ατλάντα, Ουάσιγκτον, Τορόντο, Νέα Υόρκη).

Από την άλλη πλευρά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την αγωνιστική συμπεριφορά του Στέφανου Τσιτσιπά στο κορτ μετά από την αποκάλυψη του τραυματισμού του στο πέλμα, γεγονός που τον έθεσε νοκ-άουτ από το Davis Cup του Ηρακλείου την περασμένη εβδομάδα. 

Hot off the press: Saturday's #LaverCup Daily Lineup presented by @CreditSuisse pic.twitter.com/AAaQZz892w

Laver Cup (@LaverCup) September 25, 2021

Με “όπλο” την παράδοση ο Ζβέρεφ

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το παιχνίδι του Αλεξάντερ Ζβέρεφ απέναντι στον Τζον Ίσνερ, με τον Γερμανό και “χρυσό” Ολυμπιονίκη του Τόκιο, αλλά και του παίκτη με το καλύτερο ρεκόρ στην ομάδα της Ευρώπης (5-1), να αντιμετωπίζει τον Αμερικανό για 3η φορά στο Laver Cup, με τους δύο παίκτες να μετρούν από μία νίκη. 

Ωστόσο, ο Γερμανός έχει την κυριαρχία στα μεταξύ τους παιχνίδια (6-2) έχοντας τρεις νίκες στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις. 

Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και το 3ο παιχνίδι της ημέρας με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ να κάνει το ντεμπούτο του στη διοργάνωση και μάλιστα απέναντι σε έναν παίκτη με τον οποίον δυσκολεύεται αρκετά. 

Ο λόγος για τον Ντένις Σαποβάλοφ, με το οποίον έχει να αγωνιστεί μεν από το 2018 στο Τόκιο, ωστόσο έχει χάσει τα 2 από τα 3 συνολικά παιχνίδια στα οποία έχουν αναμετρηθεί. 

Θυμίζουμε ότι μετά από την πρεμιέρα της Παρασκευής (24/9) η ομάδα της Ευρώπης προηγείται με 3-1. Τη 2η ημέρα των αγώνων οι βαθμοί για κάθε νίκη είναι 2 βαθμοί, ενώ την 3η ημέρα η κάθε νίκη μετράει για τρεις βαθμούς. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στους 13 βαθμούς.

Πρόγραμμα

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

Στέφανος Τσιτσιπάς – Νικ Κύργιος – 20:00 GRΑλεξάντερ Ζβέρεφ – Τζον ΊσνερΝτανιίλ Μεντβέντεφ – Ντένις Σαποβάλοφ – Όχι πριν τις 02:00 GRΤσιτσιπάς/Ρούμπλεφ – Ίσνερ/Κύργιος

Θάνος Σταθόπουλος

The post Laver Cup: Πρεμιέρα για Τσιτσιπά στη Βοστώνη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα