Roland Garros: Η κλήρωση του Τσιτσιπά (draw)

Τον Μάρτον Φούτσοβιτς θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του στον 1ο γύρο του Roland Garros. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είναι στο κάτω μέρος του ταμπλό, και στο ίδιο τέταρτο με τους Αντρέι Ρούμπλεφ και Κάρλος Αλκαράθ.

Μία φορά έχει αναμετρηθεί ο No9 του κόσμου με τον Ούγγρο, και αυτή ήταν πριν 5 χρόνια στους “32” της Βαρκελώνης, όταν και ο Στέφανος είχε επικρατήσει με 6-3, 6-4 για να δώσει συνέχεια στις προσπάθειές του στο 500άρι τουρνουά.

Αν

καταφέρει και τον κερδίσει ξανά, τότε στον 2ο γύρο του Παρισιού θα παίξει μ’ έναν εκ των Λάσλο Τζέρε και Ντάνιελ Αλτμάιερ. Εφόσον κάνει το 2/2 και περάσει στους “32”, τότε ενδέχεται να συναντήσει τον Ούγκο Αμπέρ, με τον οποίο δε διατηρεί καλή παράδοση (1-3).

Από τον 4ο γύρο και μετά η κλήρωση του Τσιτσιπά τον φέρνει απέναντι μόνο με δυνατούς αντιπάλους. Φαβορί για να βρίσκεται εκεί είναι ο Αντρέι Ρούμπλεφ, που πρώτα θα παίξει με τον Τάρο Ντάνιελ, και μετά μ’ έναν εκ τους Πέδρο Μαρτίνεζ και Τιάγκο Αγκούστιν.

Τσιτσιπάς και Ρούμπλεφ έχουν αναμετρηθεί 11 φορές στο Tour, με τον 25χρονο Έλληνα τενίστα να προηγείται στις νίκες (6-5). Τέσσερις απ’ αυτές ήταν στο χώμα (Μαδρίτη, Μόντε Κάρλο, Παρίσι και Αμβούργο), και ο Στέφανος έχει επικρατήσει 3/4 φορές.

Αν τα καταφέρει πάλι, τότε στα προημιτελικά του Major της γαλλικής πρωτεύουσας θα συναντήσει πιθανότατα τον Κάρλος Αλκαράθ, που επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του έχοντας αγωνιστεί μονάχα στο 1000άρι της Μαδρίτης, όπου και έφτασε ως την 8άδα.

Στα ημιτελικά του χωμάτινου Grand Slam ενδέχεται να είναι ο Γιανίκ Σίνερ, που και αυτός απουσίασε από το Masters της Ρώμης λόγω τραυματισμού. Μπορεί να γράψει και ιστορία τις επόμενες εβδομάδες ο Ιταλός στο Παρίσι, μιας και πλησιάζει πολύ στο No1 του κόσμου.

Στην άλλη μεριά του ταμπλό είναι ο υπερασπιστής του τίτλου, αλλά και της κορυφής των ATP Rankings, ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Στο δρόμο του για τον τελικό ενδέχεται να βρει τους “8” τον Κάσπερ Ρουντ, ενώ στα ημιτελικά μπορεί και να κοντράρει τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Το πιθανό μονοπάτι του Τσιτσιπά:
1R: Φούτσοβιτς
2R: Τζέρε/Αλτμάιερ
3R: Αμπέρ
4R: Ρούμπλεφ
QF: Αλκαράθ
SF: Σίνερ
F: Τζόκοβιτς

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το σπουδαιότερο ματς της πρεμιέρας της διοργάνωσης, ανάμεσα σε Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός και πολυνίκης του θεσμού επιστρέφει στο αγαπημένο του Major (14 φορές πρωταθλητής), και ίσως στο “last dance” του στο Παρίσι.

Αντίπαλός του θα είναι ένας εκ των πιο φορμαρισμένων παικτών αυτή τη στιγμή στο Tour, και πρωταθλητή του Masters της Ρώμης, γεγονός που κάνει την επερχόμενη αναμέτρησή τους ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Πιθανοί προημιτελικοί:
Τζόκοβιτς-Ρουντ
Ζβέρεφ-Μεντβέντεφ
Ρούμπλεφ-Αλκαράθ
Χουρκάτς-Σίνερ

#RolandGarros Men’s Singles draw: pic.twitter.com/JAAF9YPTMT

— José Morgado (@josemorgado) May 23, 2024

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Roland Garros: Η κλήρωση του Τσιτσιπά (draw) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα