Paris Masters: Επιστρέφει ο Βασιλιάς του Παρισιού

Μετά την ανέλπιστη ήττα από τον Φράνσις Τιαφό στον 4ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν και την περιορισμένη αγωνιστική του παρουσία στο Laver Cup του Λονδίνου, ο Ράφαελ Ναδάλ επιστρέφει περίπου δύο μήνες μετά τον τελευταίο του επίσημο αγώνα, επιδιώκοντας ένα εντυπωσιακό κλείσιμο στη χρονιά.

Ο κορυφαίος τενίστας φέτος στον κόσμο, με δύο Grand Slam και τέσσερις συνολικά τίτλους στη σεζόν, θα αγωνιστεί στο τελευταίο τουρνουά της κανονικής περιόδου στο Παρίσι, πριν ταξιδέψει στο

Τορίνο για το ATP Finals.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει ποτέ τον τίτλο στο Paris Masters έχοντας 8 συμμετοχές, με έναν τελικό (2007-Ναλμπαντιάν), τέσσερις ημιτελικούς (2009, 2013, 2019, 2020) και τρεις προημιτελικούς.

Η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Παρίσι, φέρνει τον Ναδάλ σε ένα πολύ δύσκολο ταμπλό μαζί με Τσιτσιπά, Τζόκοβιτς, Σίνερ και Ρουντ και σίγουρα κάνει πιο απαιτητικό το έργο του στην αγαπημένη του πόλη.

Ο Ράφα θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του με το νικητή της αναμέτρησης Μπαουτίστα Αγκουτ-Πολ ενώ στον 3ο γύρο διασταυρώνεται είτε με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα είτε με τον φορμαρισμένο Ντένις Σαποβάλοφ.

Στα προημιτελικά, ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει τον 5-Στέφανο Τσιτσιπά τον οποίον έχει κερδίσει εφτά φορές σε εννιά αναμετρήσεις.

Εφόσον όλα κυλήσουν καλά για τον Ναδάλ, στα ημιτελικά θα διασταυρωθεί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο ματς που περιμένει ολόκληρη η υφήλιος, σε μια πιθανή 60η μονομαχία ανάμεσα στους δύο ζωντανούς Θρύλους του αθλήματος.

Ο Ναδάλ αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού το τελευταίο διάστημα και δεν ήταν σίγουρο ότι θα αγωνιστεί στο Παρίσι ή στο ATP Finals. Τελικά, μετά από εντατικές προπονήσεις στη Μαγιόρκα και αφού έγινε πατέρας, αποφάσισε να παίξει στα δύο τελευταία τουρνουά της χρονιάς.

PARIS MASTERS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Paris Masters: Επιστρέφει ο Βασιλιάς του Παρισιού appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα