Κύργιος: “Θέλω να δω τον Τζόκοβιτς να παίζει στην Αυστραλία”

Ο Νικ Κύργιος, για μια ακόμη φορά, υποστήριξε πλήρως τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος περιμένει τα καλά νέα από την αυστραλιανή κυβέρνηση προκειμένου να του επιτρέψει την είσοδο στη χώρα για να αγωνιστεί στο Australian Open του ερχόμενου Ιανουαρίου.

Ο 9 φορές πρωταθλητής περιμένει την απόφαση της αυστραλιανή κυβέρνησης για το αν θα άρουν την απαγόρευση της χώρας στον αθλητή, ο οποίος στην αρχή του

2022 απελάθηκε από την Αυστραλία. 

Θυμίζουμε ότι ο Σέρβος, μετά από τις διαβεβαιώσεις των διοργανωτών για ιατρική εξαίρεση, μπήκε στη χώρα, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν εμβολιασμένος, κάτι που η συνοριακή δύναμη και η κυβέρνηση έκριναν παράνομο. 

Ο Τζόκοβιτς κέρδισε την πρώτη διαστική μάχη σχετικά με τη διαδικασία κράτησής του, όμως στη δεύτερη δικαστική υπόθεση το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της κυβέρνησης και αποφάσισε να τον απελάσει. 

Σύμφωνα με την αυστραλιανή νομοθεσία, απελάσεις όπως αυτές στην περίπτωση του Τζόκοβτις, τιμωρούνται με τριετή απαγόρευση εισόδου στη χώρα. Ωστόσο, ο Σέρβος ελπίζει ότι η κυβέρνηση θα άρει την απόφαση, στηριζόμενος στο γεγονός ότι η κυβέρνηση τον περασμένο Μάρτιο άλλαξε με τις φήμες να λένε ότι αναμένεται να δει το θέμα πιο ελαστικά. 

Από την πλευρά του ο Νικ Κύργιος τόνισε, κατά την επίσκεψή του σε εγκαίνια καταστήματος του ΝΒΑ στο Σίδνεϊ, ότι είναι σημαντικό για το τένις να συμμετέχουν οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κύργιος είχε στηρίξει τον Τζόκοβιτς και τον περασμένο Ιανουάριο γεγονός που είχε εκπλήξει ευχάριστα τον Σέρβο.

“Ελπίζω να έρθει στην Αυστραλία για το καλό του αθλήματος.”, είπε ο Κύργιος σύμφωνα με το WAtoday. “Μόλις είδαμε έναν θρύλο του τένις, τον Ρότζερ Φέντερερ να αποσύρεται από το άθλημα και το κενό του δεν θα μπορέσει να καλυφθεί ποτέ.”

“Νόβακ και Ράφα είναι κοντά στην απόσυρση από την ενεργό δράση, αλλά τους χρειαζόμαστε. Θέλουμε να δούμε τους κορυφαίους στην Αυστραλία. Εγώ ως αντίπαλος θέλω να δω τον Νόβακ εκεί.”

“Είναι ένας από τους λόγους που παίζω. Ως παιδί θέλεις να παίξεις με τους καλύτερους παίκτες στα καλύτερα γήπεδα. Ελπίζουμε αυτή τη φορά ότι η Αυστραλία θα τον υποδεχθεί με ανοιχτές αγκαλιές αυτή τη φορά.”

Το Australian Open θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 16-29 Ιανουαρίου. 

The post Κύργιος: “Θέλω να δω τον Τζόκοβιτς να παίζει στην Αυστραλία” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα