Moselle Open: Ο Φονίνι έσβησε 3 ΜP και απέκλεισε τον Μπούμπλικ (vids)

Ο Φάμπιο Φονίνι χρειάστηκε κάτι λιγότερο από 3 ώρες, αλλά και να σβήσει 3 match-points για να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Καζάκο και Νο32 του κόσμου, Αλεξάντερ Μπούμπλικ, με τον Ιταλό και Νο147 στην παγκόσμια κατάταξη να επικρατεί με 4-6, 7-6(7), 7-6(5) παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά της Μετς στη Γαλλία

This one DID NOT disappoint

Fognini saves 3 match points to defeat Bublik in Metz!@MoselleOpen pic.twitter.com/yn8J1xBoSg

Tennis TV (@TennisTV) November 8, 2023

Ο Ιταλός θα βρεθεί για 1η φορά σε προημιτελική φάση του Tour μετά τον Απρίλιο του 2022 στο Βελιγράδι, ενώ αυτή ήταν η 7η νίκη φέτος στο Tour για τον 36χρονο έχοντας ως καλύτερες στιγμές το 2023 τις πορείες του σε Ρώμη και Roland Garros όπου έφτασε στον 3ο γύρο. 

Ο Φονίνι άντεξε στους 19 άσους του Μπούμπλικ (13 διπλά λάθη) με τον ίδιο να τελειώνει το ματς κερδίζοντας το 70% των πόντων πίσω από το πρώτο service (45/64), έσβησε 5 στα 9 break-points του Μπούμπλικ, ενώ από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 11 ευκαιρίες για break. 

Fognini's fun house @MoselleOpen pic.twitter.com/H8iYFXN2Ko

Tennis TV (@TennisTV) November 8, 2023

Στο 1ο set ο Μπούμπλικ πήρε σημαντικό προβάδισμα με 2 break (5-1) με τον Φονίνι να απαντάει σε ένα από αυτά μειώνοντας σε 5-3, αλλά και τον Καζάκο να κλείνει το set στο service του με εύκολο hold κάνοντας το 1-0. 

Το 2ο set άρχισε με τον Φονίνι να σβήνει διπλό break-point του Μπούμπλικ (15/40), φτάνοντας σε δύσκολο hold, ενώ στο 8ο game ήταν η σειρά του Καζάκου να κρατήσει πολύ δύσκολα το service του σβήνοντας 5 break-points ισοφαρίζοντας σε 4-4. 

Λίγο αργότερα ήρθε το break για τον Μπούμπλικ παίρνοντας προβάδισμα με 6-5, αλλά και τις μπάλες στα χέρια για να σφραγίσει την πρόκριση. Μάλιστα προηγήθηκε με 40/30 φτάνοντας στο πρώτο του match-point, αλλά ο Φονίνι με 3 σερί πόντους το έσβησε, πήρε το break πίσω και οδήγησε το set σε tie-break. 

Εκεί ο Ιταλός έσβησε ακόμα 2 match-point (6/5, 7/6) του Μπούμπλικ και με 9/7, φτάνοντας σε 2 mini-break στο τέλος, ισοφάρισε σε 1-1 με τον νικητή να κρίνεται στο decider set

When you can't believe you lost the point @MoselleOpen pic.twitter.com/pM0TrqwZrG

Tennis TV (@TennisTV) November 8, 2023

O Φονίνι έφτασε πρώτος σε break κάνοντας το 4-3 και αμέσως μετά το 5-3. Ο Μπούμπλικ μείωσε σε 5-4 και στη συνέχεια με break δεν επέτρεψε στον Φονίνι να κλείσει το ματς. Όπως και το 2ο set έτσι και το 3ο πήγε στο tie-break.

O Ιταλός προηγήθηκε τρεις φορές με mini-break (1/0, 3/1, 5/3), αλλά και στις τρεις ο Μπούμπλικ είχε τις απαντήσεις (1/1, 3/3, 5/5) κυρίως από τα…δώρα του Φονίνι που έκανε δύο τραγικά λάθη πάνω στο φιλέ. 

Ωστόσο, το τελευταίο…δώρο το κρατούσε ο Μπούμπλικ για το τέλος, όπου με το 13ο διπλό λάθος του, χάρισε το 4ο mini-break στον Φονίνι ο οποίος έκλεισε το ματς μ’ ένα ψύχραιμο βολέ παίρνοντας μια σπουδαία πρόκριση για την 8άδα εκεί όπου θα συναντήσει είτε τον συμπατριώτη του Λορέντζο Σονέγκο, είτε τον Ιορδανό Αμπντουλάχ Σελμπάι. 

MOSELLE OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Moselle Open: Ο Φονίνι έσβησε 3 ΜP και απέκλεισε τον Μπούμπλικ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα