Menorca Open: Πέρασαν στον τελικό οι Λεμπρόν και Γκαλάν! (vid)

Την επιστροφή τους σε τελικό τουρνουά του World Padel Tour πανηγύρισαν οι Χουάν Λεμπρόν και Αλεχάνδρο Γκαλάν. Οι Νο3 στην κατάταξη Ισπανοί τα κατάφεραν νικώντας με 6-1, 7-5 τους Μαρτίν Ντι Νένο και Φράνκο Στούπατσουκ στα ημιτελικά του Menorca Open και βάζοντας… φρένο στην πορεία του μακράν πιο φορμαρισμένου διδύμου των τελευταίων εβδομάδων.

Πλέον, οι Λεμπρόν και Γκαλάν θα αγωνιστούν για έκτη φορά φέτος σε τελικό και τρίτη από τις αρχές Σεπτεμβρίου

και εντεύθεν. Εάν μάλιστα κατακτήσουν τον τίτλο στη Μινόρκα, θα πρόκειται για το τρίτο τρόπαιό τους σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών, την ώρα που σε όλο το υπόλοιπο της σεζόν δεν είχαν καμία κατάκτηση.

WORLD PADEL TOUR #WPTMenorcaOpen pic.twitter.com/Zgk7EFo60R

World Padel Tour (@WorldPadelTour) October 28, 2023

Αντίπαλοί τους στον τελικό θα είναι οι… συνήθεις ύποπτοι, Αρτούρο Κοέγιο και Αγκουστίν Τάπια. Το Νο1 δίδυμο της κατάταξης, που μετράει 10 τίτλους WPT στη σεζόν, πέρασε μία περίοδο κάμψης τις τελευταίες εβδομάδες, τώρα όμως φαίνεται να επανέρχεται στην πρότερη φόρμα του.

Οι Κοέγιο και Τάπια πέρασαν στον τελικό χάρη στην άνετη νίκη τους με 6-3, 6-3 επί των Φεντερίκο Τσινγκότο και Πακίτο Ναβάρο, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κάνουν την υπέρβαση. Πλέον, ο Ισπανός με τον Αργεντινό θα διεκδικήσουν ουσιαστικά τον πρώτο τίτλο τους μετά το Malaga Open, δηλαδή το τελευταίο τουρνουά πριν τη θερινή διακοπή.

Hola, @NASA

Se os ha escapado @Arturocoello__ del área 51.

Nos lo quedamos si no os importa.

Salu2#WPTMenorcaOpen pic.twitter.com/yHimekpEwe

World Padel Tour (@WorldPadelTour) October 28, 2023

Στις γυναίκες, οι Μάρτα Ορτέγκα και Γκέμα Τριάι… έσπασαν την κατάρα, επικρατώντας με 6-2, 7-5 των Ντέλφι Μπρέα και Μπεατρίθ Γκονθάλεθ και κερδίζοντας έτσι μία θέση στον μεγάλο τελικό. Για τις δύο Ισπανίδες αυτή η νίκη έχει λυτρωτικό χαρακτήρα, αφού έως σήμερα μετρούσαν 5 ήττες σε 5 ματς με τις Μπρέα/Γκονθάλεθ, με το συνολικό σκορ στα σετ να είναι 0-10!

Βεβαίως, τώρα οι Ορτέγκα και Τριάι θα πρέπει να σπάσουν τη δεύτερη… κατάρα, αυτή των χαμένων τελικών. Οι δυο τους μετρούν πάλι 5 ήττες σε 5 τελικούς που έχουν συμμετάσχει ως δίδυμο και η δοκιμασία θα έχει -και- αυτή τη φορά τον μέγιστο βαθμό δυσκολίας, καθώς απέναντί τους θα βρεθούν οι Πάουλα Χοσεμαρία και Αριάνα Σάντσεθ.

Οι Ορτέγκα και Τριάι συναισθηματικά φορτισμένες μετά τη νίκη τους.

Οι Νο1 στον κόσμο Ισπανίδες είχαν εύκολη αποστολή στον δικό τους ημιτελικό, υπερισχύοντας με 6-2, 6-0 των Αρανζάζου Οσόρο και Τζέσικα Καστεγιό. Τώρα, θα συμμετάσχουν στον 15ο φετινό τους τελικό, διεκδικώντας τον 14ο τίτλο τους εντός του 2023. Υπενθυμίζεται πως οι δυο τους έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά το Νο1 της κατάταξης έως και το φινάλε της χρονιάς.

Οι δύο τελικοί είναι προγραμματισμένοι για την Κυριακή. Αυτός των γυναικών θα αρχίσει στις 11:00 το πρωί (ώρα Ελλάδος) και εκείνος των ανδρών θα ακολουθήσει αμέσως μετά στο ίδιο κορτ. Αμφότερες οι αναμετρήσεις θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την Cosmote TV.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών:
Τάπια/Κοέγιο – Τσινγκότο/Ναβάρο 6-3, 6-3
Γκαλάν/Λεμπρόν – Στούπατσουκ/Ντι Νένο 6-1, 7-5
Σάντσεθ/Χοσεμαρία – Καστεγιό/Οσόρο 6-2, 6-0
Τριάι/Ορτέγκα – Μπρέα/Γκονθάλεθ 6-2, 7-5

ΤΑΜΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ / ΤΑΜΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τα highlights των ημιτελικών:

The post Menorca Open: Πέρασαν στον τελικό οι Λεμπρόν και Γκαλάν! (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα