Βιέννη: Πήρε τη ματσάρα ο επικός Σίνερ και πέρασε στον τελικό (vids)

Στο πιο ωραίο παιχνίδι του τουρνουά ο Γιάνικ Σίνερ χρειάστηκε να επιστρέψει από 2-5 του 1ου set, αλλά και από το 2/4 στο tie-break του 2ου και με 7-5, 7-6(5) μετά από μια ώρα και 49 λεπτά να φτάσει στη νίκη απέναντι στον “αυτοκτονικό” Αντρέι Ρούμπλεφ εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό της Βιέννης. 

55 – Jannik Sinner (2023)
54 – Corrado Barazzutti (1978)@janniksin defeats Rublev to break the outright record for most wins by an Italian

player in a single season in the Open Era!! #ErsteBankOpen pic.twitter.com/XmA4T6p4rt

Tennis TV (@TennisTV) October 28, 2023

Ο Ιταλός και Νο4 του κόσμου θα αγωνιστεί στον 13ο τελικό της καριέρας του (9-3), αλλά και στο 6ο της φετινής σεζόν (3-2), ενώ με αυτή τη νίκη έγινε ο πρώτος Ιταλός που φτάνει τις 55 μέσα σε μια χρονιά ξεπερνώντας τον Κοράντο Μπαρατσούλτι που είχε φτάσει τις 54 το 1978. 

Ο Σίνερ ολοκλήρωσε τον δεύτερο χρονικά ημιτελικό με 10 άσους (4 διπλά λάθη) με 82% κερδισμένους πόντους στο πρώτο service (37/45), σημείωσε 12 winners παραπάνω από τον Ρούμπλεφ (27-15), αλλά και 4 αβίαστα λάθη λιγότερα από τον Ρώσο (20-24). 

Ο ημιτελικός ξεκίνησε με τον Ρούμπλεφ να δείχνει ασταμάτητος θυμίζοντας το 1ο set του προημιτελικού της Παρασκευής απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο Ρώσος κρατώντας σχετικά εύκολα το service του έφτασε πρώτος σε break και με hold στη συνέχεια πήρε προβάδισμα με 5-2. 

Από εκεί και πέρα όμως μομέντουμ και δεδομένα άλλαξαν. Ο Σίνερ άρχισε να βρίσκει πρώτο service, ο Ρούμπλεφ ξεκίνησε τα λάθη με αποτέλεσμα να “χαλάσει” το μυαλό του και τον Ιταλό με 5(!) σερί games να πάρει το set με 7-5 κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό. 

Μάλιστα ο Ιταλός είχε την ευκαιρία να κλείσει νωρίτερα το παιχνίδι, καθώς με break στο 2ο set πήρε προβάδισμα με 5-4, αλλά και τις μπάλες στα χέρια για να σφραγίσει την πρόκριση. Όμως μετά από ένα δραματικό game ο Ρούμπλεφ έκανε το break back ισοφάρισε σε 5-5 με το set να οδηγείται στη συνέχεια στο tie-break. 

Εκεί ο Ρούμπλεφ με mini-break προηγήθηκε με 4/2, αλλά ο Σίνερ όχι μόνο κατάφερε να το πάρει πίσω αλλά κατακτώντας τους 5 από τους 6 επόμενους πόντους έφτασε στη νίκη και στην πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής εκεί όπου στις 15:00 GR θα αντιμετωπίσει τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ που λίγο νωρίτερα κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 6-4, 7-6(5). 

ERSTE BANK OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Βιέννη: Πήρε τη ματσάρα ο επικός Σίνερ και πέρασε στον τελικό (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα