Η σημασία της εκπαίδευσης!

18:01 1/4/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Τζον Ισνερ άνοιξε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, αυτό της πανεπιστημιακής-κολλεγιακής εκπαίδευσης των επαγγελματιών αθλητών, κάτι που έχει να προσφέρει πολλά οφέλη σύμφωνα με τον Αμερικανό τενίστα!

Επαγγελματίες αθλητές και πανεπιστημιακή εκπαίδευση είναι κάτι που βλέπουμε πολύ σπάνια είναι η αλήθεια.

Υπάρχουν, φυσικά, πάρα πολλά παραδείγματα αθλητών που πήραν κάποιο πτυχίο ή και μεταπτυχιακό αλλά μετά το πέρας της καριέρας τους.

Σπουδές, παράλληλα με επαγγελματική ενασχόληση με κάποιο άθλημα είναι κάτι που δύσκολα συνδυάζεται αλλά έχει τρομερά πλεονεκτήματα σύμφωνα με τον Τζον Ισνερ.

Ο

32χρονος Αμερικανός φοίτησε σε κολλέγιο της πατρίδας του παράλληλα με το τένις, κάτι που δεν είναι και τόσο ασύνηθες στις Η.Π.Α. ενώ πολύ πρόσφατο παράδειγμα αθλήτριας που έκανε και τα δύο μαζί είναι η Ντανιέλ Κόλινς που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Miami!

“Το πανεπιστήμιο είναι η “σωστή” επιλογή για αρκετούς παίκτες και η επιτυχία που έχουν μετά βεβαίως και οφείλεται στο ότι πέρασαν από εκεί. Ωρίμασαν εκεί, έγιναν καλύτεροι άνθρωποι και κατ’επέκταση καλύτεροι τενίστες” ανέφερε ο Τζον.

“Μιλάω για μένα, για τον Στιν Τζόνσον, τον Κέβιν Αντερσον και φυσικά την Ντανιέλ Κόλινς. Το κολλεγιακό τένις κάνει σπουδαία πράγματα για το παιχνίδι σου! Μαθαίνεις πώς να κερδίζεις. Το να κερδίζεις σε οποιοδήποτε επίπεδο είναι πολύ σημαντικό, να μαζεύεις νίκες στο “τσεπάκι” σου που σου φτιάχνουν την αυτοπεποίθηση” πρόσθεσε.

“Φυσικά, υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις που το πανεπιστήμιο δεν δουλεύει γιατί πολύ απλά είναι υπερβολικά καλοί! Δεν το βλέπουν σαν καλή επιλογή γιατί ήδη παίζουν εξαιρετικά. Περιπτώσεις σαν τον Τζακ Σοκ και τον Σαμ Κουέρι ή πολλούς ξένους τενίστες είναι σε αυτήν την κατηγορία” κατέληξε ο Ισνερ.

Κώστας Αϊτάκης

The post Η σημασία της εκπαίδευσης! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα